Ministerul Sănătății a renunțat la maratoanele de vaccinare. De ce s-a luat această decizie

maraton

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi, 16 septembrie 2021, Ministerul Sănătății a pus pe pauză maratoanele de vaccinare anti-COVID care se desfășurau atât la Chișinău, cât și prin raioanele țării, și deocamdată, nu este clar dacă acestea vor mai fi organizate.

Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Ministra susține că, în ultima perioadă, acestea nu mai erau eficiente, întrucât veneau după ser anti-COVID tot mai puțin cetățeni.

„Maratoanele nu s-au mai organizat din cauza că la ultimele maratoane a fost o cuprindere foarte joasă, nu există această cost-eficiență, implicarea resurselor materiale și financiare, umane în cadrul unui maraton care trebuie să se finalizeze cu niște rezultate. Noi acum încercăm să schimbăm aceste maratoane care erau destul de căutate și întrebate la momentul când nu era suficient vaccin în țară, să spunem așa, spre apropierea mai mult de comunitățile mai mici. Deja noi mergem, poate nu observați, în comunități.

Totodată ministra Sănătății a spus că actualmente se încearcă să se construiască mai multe platforme de comunicare, așa încât să schimbe stilul de comunicare al ministerului. De asemenea își propun să fie mult mai activi și să răspundă oamenilor la întrebările care îi frământă cel mai des, precum: „Cu ce vaccin se vaccinează, de ce așa și de ce trebuie să ne vaccinăm?”.

Menționăm că, maratoane au fost organizate în mai multe locații, inclusiv la vinării sau destinații turistice din Moldova.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente