De La Tudora până la Casa Bunicului. Lista pensiunilor din sudul Moldovei unde te poți odihni în voie

Acasă avem suficient de multe locuri frumoase de vizitat și chiar de admirat, iar un concediu este mereu binevenit pentru a vă reîncărca cu energie și emoții frumoase. Noi am pregătit o listă cu pensiuni din sudul țării unde veți putea să vă teleportați și să savurați frumusețea și tradițiile plaiului nostru natal.

În acest articol am adunat pensiunile care se află în sudul Moldovei. Pensiunile din nordul și centrul țării le puteți vedea AICI și AICI.

# Pensiunea Eco-Village Văleni

Eco-Village Văleni a fost înființat în 2014 în inima Rezervației Biosferei UNESCO Lunca Prutului și își propune dezvoltarea turismului eco în regiunea Lacului Beleu. La complex aveți acces la mai multe facilități și obiective de interes. Pe teritoriul complexului vă puteți caza în pensiune sau în căsuțele rustice de pe teritoriu, acolo mai găsiți un restaurant, muzeu, foișor rustic, unde vă puteți delecta cu un meniu alcătuit din delicii tradiționale.

De asemenea, proprietarii vă oferă și o gamă vastă de activități cum ar fi caiac-canoe sau birdwatching. În apropriere, cu o mașină sau scuter închiriat de la complex, puteți vizita Lacul Beleu, Rezervația Biosferei UNESCO „Prutul de Jos”, Colinele de Aur sau veți putea merge pe Drumul lui Petru Rareș.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 060 77 51 73, sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 200 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în trei ore și 30 de minute.

# Pensiunea Turistică „Casa Veche”

„Casa Veche” este o pensiune turistică din sudul Moldovei, localizată în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. Este o casă în stil rustic și dispune de 12 locuri de cazare, o terasă de vară și un restaurant cu bucătărie regională, precum și un spațiu pentru masterclass-uri culinare.

La restaurantul pensiunii sunt folosite exclusiv produsele crescute chiar în grădina casei sau sunt procurate de la gospodarii din lunca Nistrului.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 079 70 81 72, sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 140 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore și 15 minute.

# Pensiunea La Tudora

Pensiunea „La Tudora” este locul unde îți poți găsi liniștea pe malul Nistrului de Jos. Tot aici, te poți delecta cu bucate tradiționale, cu zeamă de pește făcută pe foc, cu plăcinte fierbinți coapte în cuptor, cu mămăligă scoaptă pe jăratic și friptură din cocoș de casă. Pe lângă căsuța de lemn unde miroase a pădure și flori de câmp, aici vei da peste stoguri de fân acoperite cu țolișoare vechi, „de când Făt-Frumos se iubea cu Ileana Cosânzeana și șezătorile erau la modă”.

Cât costă?

Pensiunea „La Tudora” are o căsuța de lemn pentru două persoane, cu toate comoditățile, construită pe vârful dealului. Închirierea acesteia costă 1 ooo de lei pe noapte, cu două mese incluse. Pentru cei care vor să se odihnească nemijlocit pe malul râului Nistru, pensiunea pune la dispoziție loc de campare, dar și corturi, la prețul de 700 de lei.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 068 19 62 50, sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 134 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore și 10 minute.

# Pensiunea Gagauz Sofrasi

La complexul etno-turistic Gagauz Sofrasi, veți avea parte de o varietate de servicii, vă veți putea simți un rezident „nativ” al localității, veți descoperi frumusețea și diversitatea vieții rurale și veți face cunoștință cu tradițiile și cultura oamenilor din regiune.

În cadrul complexului, veți găsi: hotel (pentru persoanele care decid să rămână peste noapte), un muzeu etnografic, o terasă cu vedere panoramică spre atracțiile turistice ale Autonomiei Găgăuzia, crama „Gagauz Maazası”, un restaurant cu specific tradițional găgăuz, o sală de banchet „Favorit” etc.

Hotelul are în total zece camere. Patru dintre acestea, realizate într-un stil național găgăuz, au fost construite autentic după tehnologia străbunilor. Toate materialele utilizate în cadrul construcției sunt ecologice. Șase camere sunt într-un stil contemporan, cu un design clasic.

Cât costă?

Prețul unei camere de hotel variază de la 700 la 1 200 de lei.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 060 53 49 69, sau accesați pagina de Facebook a pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 122 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore.

# Pensiunea Meșter Faur

Pensiunea Meșter Faur se află pe malul râului Nistru, în satul Cioburciu, raionul Ștefan Vodă. Meșterul popular, Pavel Țăranu a construit căsuțele din materiale 100 % eco, având scopul ca fiecare oaspete cazat acolo să se conecteze cu verdele din jur, cu apa și să se coaguleze într-un întreg cu natura.

Cazare/cât costă?

250 de lei/persoană pentru 24 de ore.

Activitățile din camping:
# pescuit cu undița;
# sport cu caiacul;
# plimbări cu barca;
# plimbări cu căruța prin pădure.

Locuri disponibile – zece.

# O căsuță cu o odaie (trei paturi) și terasă aparte.

# O căsuță cu două odăi (șapte paturi), la fel cu terasă aparte.

Pentru a face rezervări la pensiune, puteți apela numărul de telefon 069 520 043.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 110 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore.

# Pensiunea Casa Bunicului

Casa Bunicului este o agropensiune care s-a născut din dragoste – din dragostea față de familie, față de tradițiile nostre, față de frumusețea plaiului natal. Aceasta se află în satul Pașcani, raionul Cahul, fondată în anul 2018 de către soții Dumitru și Lidia Lazăr.

Pensiunea Casa Bunicului este dotată cu un restaurant, foișoare pentru oaspeți și toate condițiile necesare pentru o mulțime de activități, cum ar fi relaxarea în aer liber; activități sportive: tenis, volei; plimbări cu barca; activități de pescuit, ciclism, dar și observarea păsărilor, pentru pasionații de faună sălbatică.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul +373 76 00 83 50, sau accesați site-ul oficial al pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 180 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în trei ore.

# Pensiunea Casa Karaman

Casa Karaman este o pensiune turistică din satul Târnăuca, Slobozia. Pensiunea a fost ridicată pe locul unei căsuțe tradiționale, cu o istorie de aproximativ 100 de ani, care a fost transmisă din generație în generație și păstrează autenticitatea perioadei începutului de secol XX. Casa Karaman este o adevărată bijuterie istorică a satului, datorită faptului că păstrează obiecte arhaice și lucruri vechi, confecționate manual (covată, cociorvă, lopată, leasă, butoaie vechi, mobilier, lămpi, covoare etc.), dar și lucruri donate de familiile din comunitate, cu scopul de a promova cultura și tradițiile străbune.

La Casa Karaman, vizitatorii pot admira obiectele și exponatele tradiționale, dar și afla poveștile și legendele vechi locale. Mesele de aici sunt pregătite din bucate tradiționale, specifice zonei, așa cum le pregătea bunica, conform rețetelor străvechi. Aici, oaspeții pot gusta mâncăruri unice, precum cniș, vărzări, pirojcane, năut cu rață și multe alte bucate delicioase.

Pentru mai multe detalii, apelați numărul 068 60 40 60, sau accesați site-ul oficial al pensiunii.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 70 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ într-o oră și 20 de minute.

Vedeți și lista pensiunilor din nordul Moldovei unde te poți odihni în voie.

De la Fata Morgana până la Casa de sub Stâncă. Lista pensiunilor din centrul Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente