De La Iepurași până La Bunica. Lista pensiunilor din nordul Moldovei unde te poți odihni în voie

My Post (13)

Pentru că acasă avem suficient de multe locuri frumoase de vizitat și chiar de admirat, iar un concediu este mereu binevenit pentru a vă reîncărca cu energie și emoții frumoase, noi am pregătit o listă cu pensiuni din nordul țării unde veți putea savura fiecare clipă la 100 %. 

În acest articol am adunat pensiunile care se află în nordul Moldovei. Urmează alte două articole cu pensiunile din centrul și sudul țării.

# Pensiunea Zăvoiul Nistrului

Zăvoiul Nistrului ECO village – locul perfect unde sa-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns aici, te bucuri de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune în exclusivitate de băi în butoaie în stil japonez. La pas grăbit, poți ajunge să vizitezi chiar și cetatea Sorocii în toată splendoarea ei, întrucât pensiunea se află la doar cinci kilometri de orașul Soroca, iar seara, la întoarcere, te poți bucura de un pahar de vin la foișor, având o priveliște mirifică în față.

Zăvoiul Nistrului dispune de bazin, foișoare, vile, saune, teren de tenis și fotbal.

Credit photo: Andrei Zveaghintev

Aici este pagina de Facebook a pensiunii.

Unde se află?

Pensiunea se află la o distanță de 160 km de la Chișinău, în orașul Soroca. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în două ore și 30 de minute.

# Pensiunea Hanul lui Hanganu

Hanul aparține familiei Hanganu care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului.

Familia Hanganu vă oferă la alegere șapte camere, două încăperi de tip bască și o fâneață. Toate în aspect rustic, cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură. Pe lângă locurile de cazare pensiunea oferă la dispoziție sala de conferințe. Hanul este o alegere perfectă pentru organizarea de team building-uri sau ședințe de grup. Este un loc pitoresc în sânul naturii, cu priviri panoramice de excepție.

Oaspeții vor putea vizita mai multe destinații, cum ar fi Mănăstirea Țâpova, satul fantomă Nistreni, fabrica de brânză Fromage, buncărul părăsit și podul suspendat din Rezina.

Prețul.

Cazarea începe de la 840 de lei/noapte pentru o cameră cu pat pentru o singură persoană, iar pentru o cameră cu pat dublu – 1 200 de lei și mai mult. AICI detalii despre cazare și prețuri.

Unde se află?

Pensiunea se află la o distanță de 100 km de la Chișinău, în raionul Rezina, satul Lalova. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ într-o oră și 40 de minute.

# Pensiunea Duruita Camping la Grote

Campingul „Duruita, camping la grote” se află chiar la poalele cheilor Duruitoarei și pe malul lacului de acumulare Costești-Stânca, de aceea te poți bucura de o priveliște minunată chiar din cort în fiecare dimineață.

Atracțiile situate în apropierea campingului Duruita vor permite oaspeților să creeze un traseu turistic bogat. Este un loc minunat pentru călătorii cu familia.

Activitățile din camping:
# pescuit;
# plimbări cu motocicleta și bicicleta;
# tabără pentru copii, camping;
# observarea cerului înstelat;
# sport nautic, caiac-canoe;
# alpinism clasic;
# grătar în peșteră;
# atelier în aer liber.

Rezervările le puteți face pe pagina de Facebook – Duruita, camping la grote.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 214 kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa trei ore.

# Pensiunea „Casa Văratic”

Casa Văratic este situată în satul Văratic, raionul Râșcani. Oferă spații de cazare cu WiFi gratuit, facilități de grătar, o grădină și parcare privată gratuită.

Casa are o terasă, o bucătărie complet utilată, cu o mașină de spălat vase, o zonă de relaxare cu o canapea, un TV cu ecran plat, o mașină de spălat și o baie privată cu duș și uscător de păr. De asemenea, sunt prevăzute un frigider, cuptor, plită, ceainic și aparat de cafea.

Casa are un loc de joacă pentru copii, grătar, leagăn și terasă cu duș în aer liber. Există o grădină cu grătar la proprietate. Puteți merge în drumeții, ciclism și pescuit în apropiere. Locația este amplasată chiar lângă lac. Puteți rezerva ieftin caiacuri, padeluri pentru standuri și canoe pentru drumeții pe apă.

Prețul.

84 de dolari pe noapte.

Pentru rezervări și detalii, intrați AICI.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 200 km de la Chișinău. Dacă vă porniți cu mașina personală, veți ajunge aproximativ în trei ore.

# Pensiunea „Bahmut Club”

Bahmut Club reprezintă o destinație turistică amplasată în mijlocul Codrilor. Locația se află în imediata apropiere a rezervației naturale Plaiul Fagului. Aici, la o distanță de 70 de kilometri de Capitală, puteți descoperi o părticică din Moldova tradițională, dar și din cea modernă. Aflându-vă în preajma Codrilor, puteți savura liniștea și aerul curat, iar colinele de vii și livezi din jur vă oferă spre admirație o panoramă nemaipomenită.

De asemenea, Bahmut Club vă pune la dispozitie căsuţe din lemn spaţioase, cu băi proprii, încalzire, TV, internet Wi-Fi şi tot confortul de care aveţi nevoie. Casele au fost plasate astfel încât oaspeţii să admire frumuseţea locului şi să se odihnească pe cinste.

Pentru rezervări și detalii, intrați AICI. De asemenea, puteți contacta numărul de telefon 068 303 303.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 76 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 20 de minute.

# Pensiunea „La Bunica”

Această pensiune este locul unde veți găsi gustul adevărat al bucatelor tradiționale și atmosfera fantastică de „Casă Mare”.

La doar 100 de kilometri de Capitală, în satul Chișcăreni din raionul Sângerei se află pensiunea „La Bunica”, locul unde te poți întoarce în trecut savurând din delicii tradiționale, ascultând liniștea satului și dormind în căsuțe rustice ca pe vremuri.

Pensiunea pune la dispoziția oaspeților patru case rurale, patru unități de cazare și desigur delicii tradiționale, compot aromat, ceai de la bunica, miere de la vestiții apicultori și vin bun!

De asemenea, este dotată cu un lounge comun, o grădină, o terasă și Wi-Fi gratuit. Vizitatorii au la îndemână o bucătărie comună și un loc de joacă pentru copii. Proprietatea asigură parcare privată gratuită și un serviciu de transfer de la/spre aeroport la un cost suplimentar.

Prețul pentru cazare este de 350 de lei pentru un pat dublu și 150 de lei pentru un pat de o singură persoană.

Pentru mai multe detalii sau rezervări, intrați AICI sau sunați la numărul de telefon 067 39 67 80.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 110 kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa o oră și 40 de minute.

# Pensiunea „La Iepurasi”

La doar 5 km de orașul Florești, pe traseul Soroca-Bălți, se deschide o priveliște de poveste, chiar în inima naturii. Locația bine amenajată poartă denumirea „La Iepurași” și propune turiștilor relaxare: o zonă de odihnă bine amenajată, cu piscină, terasă și căsuțe de vacanță, cu saună și ciubăr relaxant și cu tril de păsărele liniștitor.

Zona dispune de opt locuri de cazare și o saună pentru șase persoane.

Prețul.

Închirierea unei căsuțe costă 1 200 de lei pentru zilele de vineri-sâmbătă-duminică și 1 000 dacă vă cazați de luni până joi.

Pentru detalii și rezervări accesați pagina de Facebook a pensiunii sau sunați la nr de telefon: (+373) 79 69 95 55.

Cum ajungeți?

Pensiunea se află la o distanță de 130 de kilometri de la Chișinău, iar dacă porniți cu mașina personală veți ajunge la destinație în circa două ore.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente