Noul parlament va avea cel mai tânăr deputat din istoria Republicii Moldova. Acesta are 22 de ani

main
Foto: Eugeniu Sinchevici, cel mai tânăr deputat (22 de ani)

Eugeniu Sinchevici, președinte PAS Youth, va fi cel mai tânăr deputat din noul Parlament al Republicii Moldova. Acesta s-a născut în 1999 și are 22 de ani. Totodată, va fi și cel mai tânăr deputat din istoria țării noastre.

Sinchevici Eugeniu este manager de proiect Edison International și are numărul 53 în lista PAS. Conform datelor preliminare, PAS ar avea în noul parlament 63 de deputați. Respectiv, Eugen se va regăsi și el în această listă fiind cel mai tânăr dintre toți.

În cadrul unui interviu acordat pentru #diez, acesta ne-a spus că, de când era mic, se interesa de politică, deoarece înțelegea că schimbarea reală începe în această sferă de activitate.

Eugen mai spune că a decis să fie parte a PAS-ului fiindcă pentru el contează corectitudinea și respectarea legii.

„Am înțeles că PAS este un partid care mă reprezintă atunci când au cerut donații de la oameni. Eu înțelegeam foarte bine că dacă partidul nu cere bani de la oameni, înseamnă că organizația se finanțează din surse obscure. Când PAS-ul a început să ceară donații, eu am înțeles că aici banii provin de la oameni și, atât timp cât acest partid este integru și anti-corupție, el mă reprezintă.”

Eugeniu Sinchevici a enumerat trei probleme ale tinerilor din Moldova:
# oportunități – tinerii nu simt că în Moldova pot ajunge foarte departe, nu văd un viitor;
# salariile – tinerii conștientizează că vor primi un salariu mic în Moldova, nici nu cred că acesta va crește vreodată;
# calitatea educației – la nivel preuniversitar educație este acceptabilă, dar tot ce ține de universitate: materialul este învechit și nu corespunde cerințelor.

Primul proiect de lege pe care l-ar propune tânărul în noul parlament 

„Aș începe cu proiectul de lege de găsire a resurselor suficiente pentru ca, până în 2025, nicio școală să nu aibă veceu afară, pe acest subiect am mai făcut o campanie în 2017 cu organizația de tineret PAS. În secolul XXI, avem copii care trebuie să meargă la veceu afară, chiar și pe timpul iernii. Nu-i nici apă, nici săpun, chiar și hârtia igienică trebuie să o aducă de acasă. Mai întâi, rezolvăm problemele de bază, apoi mergem la altele mai mari”, spune Eugeniu Sinchevici.

Vedeți AICI ce i-am întrebat și ce ne-au răspuns cei mai tineri candidați la funcția de deputat din Moldova.

P.S. Despre legalizarea marijuanei în Moldova, cum au ajuns în politică, dar și care ar fi primul lor proiect de lege pe care l-ar propune în noul parlament.

Declarația de venituri a deputatului – 251 367 de lei

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente