Record în diasporă! Cel mai mare număr de participare la vot în străinătate la un scrutin parlamentar

main
Foto: Facebook/Sergiu Litvinenco

Încă de la primele ore ale dimineții, moldovenii din diasporă au ieșit activ la secțiile de votare. Până la această oră, în diasporă au votat peste 160 000 de cetățeni, ceea ce reprezintă record absolut în cadrul unui scrutin parlamentar pentru țara noastră.

Parlamentare 2014

La alegerile parlamentare din noiembrie 2014, în cele 95 de secții peste hotare, au votat 73 311 alegători.

Parlamentare 2019

La scrutinul parlamentar din 2019, au votat, în total, 77 700 de alegători.

Parlamentare anticipate 2021

La alegerile parlamentare anticipate din 2021, până la ora 18.20, au votat 167 326 de alegători, ceea ce reprezintă record absolut pentru un scrutin parlamentar.

Amintim că, în cadrul alegerilor prezidențiale din toamna anului 2020, în turul II din 15 noiembrie, la vot au participat peste 263 000 de alegători, acesta fiind un record pentru țara noastră.

Astăzi, 11 iulie, în Republica Moldova se desfășoară alegeri parlamentare anticipate. Începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00, cetățenii pot merge la secțiile de votare din țară, dar și de peste hotare pentru a-și alege partidele care îi vor reprezenta în următorii patru ani în parlament. Amintim că acest scrutin a fost anunțat după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională introducerea stării de urgență, lucru ce a dat undă verde președintei Maia Sandu să dizolve parlamentul ales în februarie 2019.

Echipa #diez vă oferă informații la minut în cadrul unui live text pentru a vă ține la curent cu tot ce se întâmplă pe parcursul zilei atât la secțiile de votare, cât și în afara acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente