(video) Atac armat într-o școală din Rusia: au decedat 11 persoane, un atacator a fost reținut, iar altul – ucis

Foto: Profimedia Images

În dimineața din 11 mai, într-o școală din orașul Kazan (Rusia), a avut loc un atac armat. În urma acestuia au decedat 11 persoane, un atacator a fost ucis, iar altul a fost reținut.

UPDATE (11.51): autoritățile din Kazan au anunțat că au decedat opt persoane – șapte copii și un profesor.

Conform datelor preliminare, doi oameni înarmați au intrat în școală și au deschis focul asupra elevilor. Unul dintre atacatori a fost reținut ulterior la intrarea școlii, scrie meduza.io.

Unul din atacatori a absolvit școala Nr.175 din Kazan cu patru ani în urmă, iar acum învață la un colegiu.

Al doilea criminal a fost blocat la etajul patru al instituției de învățământ, a declarat o sursă pentru Interfax. Acesta ar fi putut ține ostatici mai mulți oameni. După cum scrie RIA Novosti cu referire la serviciile de urgență, după focurile de armă de la școală a avut loc o explozie. Potrivit lui Mash, al doilea atacator a fost ucis în timpul unei operațiuni speciale. Acest lucru este confirmat și de sursele Interfax și TASS.

În urma împușcărilor au decedat cel puțin 11 persoane. Se cunoaște și despre 32 de victime, iar 16 persoane sunt în spital. Clădirea școlii este înconjurată. Elevii au fost evacuați la o grădiniță din apropiere. Mulți dintre școlari au sărit pe ferestrele clădirii. Doi dintre ei au decedat după ce au sărit pe geam.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente