A fost lansată, în versiune beta, prima platformă audio din Moldova. Prin ce se deosebește de Clubhouse

asculteu

În Moldova a fost lansată în versiune beta prima rețea de socializare audio – ascult.eu. Aceasta a fost creată de către antreprenorul Vitalie Eșanu. Aceasta își propune să devină prima rețea moldovenească la nivel european.

În contextul în care rețeaua audio Clubhouse devine din ce în ce mai populară, echipa #diez a discutat cu Vitalie Eșanu ca să ne explice prin ce se deosebește ascult.eu de Clubhouse sau Twitter Spaces.

Vitalie ne spune că prima rețea audio creată de el a fost Jokestatic, unde puteai asculta glume audio, doar că aceasta a apărut înaintea timpului când audio devine popular. În perioada pandemiei, pe privesc.eu, au fost create beciuri online, unde prietenii puteau intra și vorbi între ei. Clubhouse a demonstrat că acum a venit vremea rețelelor audio, de asta Vitalie și-a propus să creeze una în Moldova.

Versiunea beta e pentru iOS, la fel ca și Clubhouse, însă în scurt timp va apărea și pe Android, ceea ce Clubhouse încă n-are.

Vitalie ne spune că mecanismele de viralitate și de stimulare vor fi diferite decât acelea pe care le are Clubhouse sau Twitter Spaces. Atunci când creezi un eveniment audio, cei înregistrați investesc în ore de atenție. Astfel dacă ai un eveniment cu 100 de persoane și toate te ascultă o oră, ai la activ 100 de ore de atenție. Persoanele cu cele mai multe ore de atenție intră în categoria de celebrități.

La înregistrarea în aplicație vei avea câteva opțiuni, ori te înregistrezi prin invitație ca la Clubhouse, ori inviți alți prieteni și intrați toți deodată sau vei putea să plătești o sumă simbolică pentru a trece peste rând.

Aplicația ascult.eu pentru iOS în regim beta pe TestFlight o puteți găsi aici.

Vitalie Eșanu este creatorul aplicației pentru alegeri democratice VoteMeApp și unul dintre fondatorii Privesc.eu.

Mai multe informații despre Clubhouse vedeți aici: aplicația potrivită pentru cei care insistă să aibă camera oprită. Ce este Clubhouse și cum poate schimba obiceiurile noastre pe social media.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente