(foto, video) Un Moș Crăciun misterios a aterizat la balcoanele copiilor de la Spitalul Nr. 1 cu o sanie zburătoare

_KIR5002
Foto: Alexandru Kiriak

În seara zile de marți, 5 ianuarie, Moș Crăciun a aterizat la propriu la balcoanele pacienților de la Spitalul clinic municipal pentru copii Nr. 1. Astfel, Crăciunul a fost salvat pentru cei 60 de copii internați care au primit cadouri ieșind la fereastră. Vă povestim cine a fost Moș Crăciun și cum a reușit să-și facă o sanie zburătoare.

Inițiativa a aparținut fondatorului EduJoc, Igor Hîncu, iar sania miraculoasă a fost realizată în baza unui proiect realizat de Mihai Stamati, în atelierul EduJoc de la Floreni.

„Am creat o sanie zburătoare. Am aflat că la Spitalul clinic municipal pentru copii Nr. 1 nu a fost Moş Crăciun, iar cei 70 de copii internați au rămas fără cadouri. Astfel, am hotărât să intervenim pentru a salva Crăciunul. Pandemia de COVID-19 nu poate anula Crăciunul şi bucuria copiilor de a primi daruri, aşa că am găsit un mod inedit de a-l duce pe Moş Crăciun la fereastra fiecărui micuț, cu respectarea restricțiilor și a regulilor sanitare. Proiectul saniei a fost elaborat de Mihai Stamati, iar construcția a avut loc în atelierul nostru de la Floreni. Săniuța a trecut cu brio primele teste, urmează să-i mai punem luminițe s-o umplem cu jucării educative de la EduJoc – Jucarii educative şi să o montăm pe nacela unui autoturn ca mâine seara pe la 16.30 să aterizăm la geamurile spitalului”, spunea Igor Hîncu cu o zi înainte de marea aventură.

Conform planului, Igor s-a deghizat în Moș Crăciun și a poposit la ferestrele pacienților în seara de marți, 5 ianuarie cu daruri de la EduJoc. Aventura a arătat cam așa.

„Bucuria de a lumina fețele micuților, de a le arata grijă şi afecțiune, de a le uşura greutatea perioadei de spitalizare a devenit pentru noi magia Crăciunului”, mai spune Igor Hîncu.

Foto: Alexandru Kiriak

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente