(infografic) În ultimii ani se nasc mai mulți băieți decât fete. Cum arată numeric situația copiilor din Moldova

kids-children-hands-colour-920×587
Foto: goodfon.com

Astăzi, 20 noiembrie, este Ziua Mondială a Drepturilor Copilului. Cu ocazia acestei zile, Biroul Național de Statistică a publicat un grafic cu câteva date despre copiii din Republica Moldova.

Numărul copiilor în Republica Moldova este de 573 255 (adică 21,7 % din totalul populației). Dintre aceștia, 47 % sunt fete, iar 53 % sunt băieți.

În anul 2019 s-au înregistrat 32 022 de născuţii-vii. Din numărul copiilor născuţi-vii, 51,3 % sunt băieţi, iar 48,7 % sunt fete. De menționat că și în 2018 au fost născuți mai mulți băieți decât fete.

Conform datelor prezentate de BNS, fiecare al 5-lea copil a fost născut în afara căsătoriei, iar vârsta medie a mamei la prima naștere este de 25, 2 ani.

Mai multe detalii vedeți în infograficul de mai jos.

La 20 noiembrie 1959, Adunarea Generală a ONU adoptat Declaraţia pentru Drepturile Copiilor, care defineşte drepturile copilului la protecţie, educaţie, îngrijire a sănătăţii, adăpost şi o alimentaţie potrivită. Tot la 20 noiembrie, în 1989, Adunarea Generală a ONU a adoptat Convenţia pentru Drepturile Copiilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente