Cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile, Radu Albot, împlinește astăzi 31 de ani

radu-albot

Radu Albot împlinește astăzi vârsta de 31 de ani. Sportivul s-a născut la Chișinău și a reușit la vârsta pe care o are să devină cel mai bun tenisman moldovean din toate timpurile.

Mai jos vă prezentăm performanțele lui Radu cu care se mândrește o țară întreagă.

În luna august 2014 el a reușit să ajungă în premieră pentru Moldova în prima rundă la turneul US Open.

În cariera sa, Radu Albot a câștigat un turneu de tip Challenger în Fergana, Uzbekistan; 14 turnee de tip Futures la simplu.

La 27 iulie 2015, Radu Albot a intrat în TOP 100 ATP la simplu, devenind primul și singurul moldovean care a reușit această performanță.

El este membru permanent al echipei Moldovei la Cupa Davis.

Ultima victorie obținută de Albot a fost înregistrată chiar ieri, 10 noiembrie. Radu Albot l-a eliminat pe favoritul principal al turneului ATP din Sofia, Denis Șapovalov, numărul 12 mondial, și a trecut de optimile de finală ale competiției.

Tenismenul moldovean în două seturi, cu scor 6-2, 6-4, pe Denis Șapovalov, într-un meci care a durat o oră și un sfert. Șapovalov, numărul 12 mondial, era considerat favoritul turneului ATP care se desfășoară în capitala Bulgariei.

În runda următoare, Albot îl va întâlni pe învingătorul meciului de tenis dintre Egor Gherasimov (Belarus) și Adrian Mannarino (Franța).

După valul de felicitări cu ocazia victoriei de ieri, Albot continuă să fie felicitat și astăzi. Cu ocazia acestor două evenimente l-a felicitat și președintele Federației de Tenis, Ceaslav Ciuhrii.

Echipa diez, de asemenea, îi urează la mulți ani și multe victorii frumoase tenismanului!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente