(foto) Moldova va participa la primă ediție a cupei ATP în Australia

SRBU5758

Pe 19 noiembrie 2019, Radu Albot, cel mai bun jucător de tenis din Republica Moldova, a susținut o conferință de presă împreună cu președintele Federației Naționale de Tenis a Moldovei, Ceslav Ciuhrii.

Conferința de presă a fost organizată în contextul calificării echipei Moldovei la Cupa ATP în Australia. Radu Albot este clasat pe locul 1 național și 46 mondial, fiind cel mai bun jucător din țară la momentul actual și în top 50 cei mai buni jucători din lume. Obținând această poziție de top, Radu Albot a făcut posibilă calificarea echipei Republicii Moldova la turneul ATP Cup în Australia. Prima ediție a Cupei ATP va aduna cele mai bune echipe naționale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei țări. Turneul are loc în trei mari orașe australiene (Brisbane, Sydney și Perth), în perioada 3-12 ianuarie 2019.

Radu Albot

„Mereu este foarte plăcut să joci sub steagul țării tale, cred că este ceva ce nu poți să redai prin cuvinte. Mai ales atunci când câștigi, ai niște emoții foarte mari pentru că știi că nu joci doar pentru tine, dar în spatele tău este țara întreagă. Mi-a fost dor să joc pentru echipa Moldovei și cred că participarea la Cupa ATP în Australia va fi un antrenament bun pentru noi, ca să putem să ne cunoaștem mai bine, să înțelegem cine și cum joacă și să avem o experiență pentru viitoarea Cupă Davis”, a relatat Radu Albot.

Conform clasificării și în urma tragerii la sorți, Moldova face parte din grupa C, împreună cu Belgia, Marea Britanie și Bulgaria. Partidele grupei C se vor juca la Sydney. Calificarea echipei Moldovei se datorează exclusiv performanței demonstrate de Radu Albot. ATP Cup întrunește 24 de țări, meciurile urmând să se desfășoare cu câteva zile înaintea startului Australian Open. Premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane de dolari. Pe lângă premiile în bani, ATP Cup oferă jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important pentru Cupa Davis, ce se va desfăşura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante.

Ceslav Ciuhrii

Performanțele jucătorilor moldoveni din ultima perioadă sunt un exemplu că tenisul în Republica Moldova poate deveni un sport de țară, care să ne reprezinte: „Radu Albot este sportivul care inspiră o generație întreagă. Prin rezultatele sale, munca enormă pe care o depune, prin atitudinea pe care o are față de orice competiție, Radu Albot ne-a demonstrat că se poate. Din numele Federației Naționale de Tenis a Moldovei, vreau să-i mulțumesc lui Radu pentru că a adus drapelul țării noastre și numele nostru în topul tenisului mondial. Și în continuare îl vom susține în drumul său spre noi performanțe, așa cum am făcut-o mereu”, a menționat Ceslav Ciuhrii, președintele FNTM.

În același timp, în cadrul conferinței de presă, Ceslav Ciuhrii a menționat că tenisul din Moldova trebuie să ocupe un loc important pe agenda publică, iar FNTM va face tot posibilul ca sportivii din țara noastră să aibă toate condițiile necesare pentru noi performanțe. Acest lucru este realizabil, chiar dacă înseamnă multă muncă, investiții într-o infrastructură mai bună și cât mai multe oportunități pentru tinerii care vor să devină următorii campioni.

Asociația Obștească „Federația Națională de Tenis a Moldovei” este o organizație necomercială cu caracter sportiv, apolitică, constituită în baza asocierii persoanelor juridice (asociații obștești și cluburi), în vederea dezvoltării, popularizării și promovării tenisului de câmp în Republica Moldova, reprezentării intereselor jucătorilor de tenis din Republica Moldova, atât pe teritoriul țării, cât și peste hotarele acesteia, precum și organizării și coordonării evenimentelor sportive din lumea tenisului de câmp moldovenesc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente