„Avem ce avem. Le vom lua pe rând.” Cum comentează Ion Ceban inundarea străzii Albișoara

120423684_693045431299335_5668747067039907734_o

Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție la criticile aduse în mediul online după ce strada Albișoara a fost inundată. Înainte de a intra în procesul de renovare, primarul zicea că strada Albișoara după reparație nu va fi inundată. Potrivit lui, în curând, vor fi adăugate încă 86 de guri de captare a apei pentru evacuarea apelor pluviale.

„Am văzut astăzi critici, experți și diverși așa-numiți specialiști care s-au dat cu părerea pe rețelele sociale despre situația creată în oraș în urma ploii din această după-amiază. Fapt că în partea de sus a orașului nu există nicio gură de captare, dar sunt puse de frumusețe de către fostele conduceri, avem ce avem. Le vom lua pe rând.

Am mai spus, curățarea râului și adăugarea mai multor rețele sunt unele soluții care ne-ar scăpa de inundații. Dacă albia râului Bâc nu era curățată în această vară, situaţia de pe strada Albişoara avea să fie mult mai gravă ca urmare a precipitaţiilor puternice care au căzut în prima jumătate a zilei de astăzi.

Am inspectat strada şi recunosc, mai avem de lucru. Facem tot posibilul pentru a soluționa problema.

Pentru «specialiștii» care nu cunosc și au reușit să critice pe rețelele sociale gurile de captare de sub podul de pe bulevardul Grigore Vieru, spun că acestea sunt amplasate mai sus decât nivelul solului, pentru că ultimul strat de asfalt nu a fost turnat.

Pe strada Albişoara, vor fi adăugate 86 de guri de captare a apei pe lângă cele 112 existente şi trei conducte cu diametrul de 500 și 600 milimetri fiecare pentru evacuarea apelor pluviale din zonă. În plus, pe această stradă sunt schimbate şi ţevile de apeduct şi termoficare.

Precipitaţiile abundente ne-au arătat punctele slabe şi unde trebuie să intervenim pentru a remedia. Actualmente, toate serviciile municipale sunt antrenate în sectoarele capitalei pentru a lichida consecinţele provocate de ploaie”, a declarat Ion Ceban.

Vă amintim că fostul primar interimar Ruslan Codreanu a spus că: „Strada Albișoara, proaspăt reparată, a arătat cum pot fi spălate 120 de milioane de lei”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente