(update) Incendiul de la Filarmonica Națională a fost lichidat

IGSU

Incendiu a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” a fost lichidat. Pompieri lucrează în prezent la înlăturarea materialelor de construcție care prezintă pericol.

(update) La ora 10.05, angajații IGSU au anunțat lichidarea incendiului în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Pompierii și salvatorii continuă efectuarea lucrărilor de demontare și înlăturare a materialelor de construcție care prezintă pericol, dar vor și evacua fonoteca din biblioteca Filarmonicii Naționale. La fața locului lucrează laboratorul experimental antiincendiar pentru înaintarea versiunilor.

Conform unui comunicat de presă emis de IGSU, pe parcursul nopții intervenția pompierilor a fost suspendată, fiind reluată în forță către ora 6.0 în dimineața zilei de 25 septembrie.

La moment, la fața locului lucrează opt autospeciale, inclusiv două autoscări. Tot pentru intervenție este antrenată o macara prin care efectivul poate efectua lucrări de dezasamblare și demontare a materialelor constructive ale acoperișului.

Pentru lucrările de intervenție sunt implicați 56 de angajați a IGSU, efectiv de trupă și comandă.

Laboratorul Experimental Antiincendiar urmează să stabilească circumstanțele de producere a incendiului după efectuarea cercetărilor statistice și dinamice ale locului incendiului.

Reamintim că, ieri, a izbucnit un incendiu la Filarmonica Națională. Incendiul ar fi pornit de la anexa unui acoperiș. Conform datelor preliminare, flăcările au afectat estimativ o suprafață de 3 500 m².

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente