Nu toți elevii au revenit pe băncile școlare. 19 instituții de învățământ din țară nu și-au redeschis ușile

școală
Foto: Europa FM

Tradițional, de 1 septembrie, începe procesul educațional în întreaga țară. Din cele 1 252 de școli, astăzi, 19 nu au început anul de studii cu elevi prezenți în sălile de clase. Anunțul a fost făcut în cadrul briefingului de presă după ședința conducerii de vârf a țării.

Dintre aceste 19 instituții, 11 sunt în carantină, iar opt nu s-au deschis din alte motive. Aceste instituții se vor redeschide fizic după data de 7 septembrie sau, după caz, după 14 septembrie.

„Practic, toate instituțiile educaționale din Republica Moldova, mă refer la școli, și-au reluat activitatea începând cu ziua de azi. Vreau să felicit elevii, studenții, copiii care au revenit la grădiniță. Cel micuț al meu s-a dus cu plăcere astăzi la grădiniță și cred că marea majoritate a părinților, care ne privesc acum, se bucură că începând de azi copii au revenit la școli, la grădinițe”, a notat șeful statului, Igor Dodon.

Totodată, în cadrul briefingului, s-a anunțat că astăzi începe prima etapă de majorare a salariilor la medici. „În prima etapă, peste 40 000 de medici vor primi un salariu mai mare cu 30 %. Cea de a doua etapă va începe în data de 1 ianuarie”, a declarat Igor Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente