(video) Astăzi, începe prima etapă de majorare a salariilor la medici

covid-medici-in-actiune-14-scaled-920×614
Foto: arhivă personală

Astăzi, începe prima etapă de mărire a salariilor la medici. Pentru prima etapă, este preconizat să fie majorat salariul cu peste 30 % la peste 40 000 de medici din țară.

„Prima etapă de mărire a salariului la medici. În prima etapă peste 40 000 de medici vor primi un salariu mai mare cu 30 %. Cea de a doua etapă va începe în data de 1 ianuarie”, a declarat Igor Dodon.

Prevederile proiectului de lege

Primul proiect – majorarea salariilor pentru medici. Majorările vor avea loc etapizat, în felul următor: de pe 1 septembrie – cu 30 %, de pe 1 ianuarie 2021 – cu 30 % și în prima jumătate a anului 2021 – cu încă 40 %.

Cine va beneficia de majorări? Personalul medical (circa 4 500 la număr) din instituțiile din subdiviziunile medicale ale Ministerului Apărării, ale MAI, ale Administrației Naționale a Penitenciarelor, ale SIS, ale instituțiilor de asistență socială, ale centrelor de aziluri finanțate din bugetul de stat, ale ANSP, ale Agenției de Transplant, ale Centrului de Medicină Legală, ale Centrului Național de Transfuzie a Sângelui și ale Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente