Profesorii – permanent, elevii – în anumite situații. Când și unde va trebui purtată masca în școlile din Chișinău

mască școli
Foto: Știrile ProTV

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre care prevede și anumite reguli de comportament în instituțiile de învățământ din capitală. Unul dintre punctele hotărârii se referă la modalitatea de purtare a măștilor.

Astfel, profesorii sunt obligați să poarte masca facială de protecție (cu acoperirea nasului și a gurii) pe toată durata aflării în cadrul instituției de învățământ.

Elevii sunt încurajați, nu și obligați, să poarte mască de protecție în sălile de clasă și în situația în care nu poate fi respectată distanța fizică sau indicațiile medicale. Aceasta este o recomandare ce vine să prevină și să controleze infecția cu COVID-19.

Totuși, purtarea măștilor pentru elevii claselor V-XII este obligatorie în anumite situații, de exemplu atunci când se află în spațiile de uz comun din incinta instituției de învățământ, cum ar fi coridoare, holuri, bibliotecă etc.

Conform hotărârii, măștile pot fi de orice tip, inclusiv din materiale textile.

Conform hotărârii naționale, fiecare instituție de învățământ din țară va stabili separat modul în care se poartă măștile de protecție de către elevi sau studenți în funcție de situația epidemiologică din regiune, în baza deciziilor Comisiei teritoriale extraordinare de sănătate publică.

Reamintim că autoritățile au permis reluarea procesului de învățământ în școli și grădinițe din 1 septembrie, cu respectarea anumitor condiții.

Aici găsești harta online care îți arată după ce scenarii vor activa cele 147 de școli din capitală începând cu 1 septembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente