(video) Autoritățile au decis! Școlile și grădinițele din țară se redeschid începând cu 1 septembrie

banci-clasa-scoala_72071400

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că autoritățile au emis o decizie prin care școlile și grădinițele din țară își încep activitatea de pe 1 septembrie.

„Evoluția COVID-19 continuă să fie îngrijorătoare atât la noi cât și în lume. În această săptămână, am înregistrat mai multe recorduri negative. Situația e gravă și peste hotare. Cu toate acestea, trebuie să remarcăm faptul că această pandemie va fi prezentă în viața noastră o perioadă oarecare și trebuie să găsim o modalitate de a ne adapta la noile realități”, a menționat Chicu.

În acest context, s-a decis deschiderea școlilor și grădinițelor din toată țara. Totuși, instituțiile vor fi redeschise doar dacă vor corespunde tuturor normelor stabilite de Ministerul Sănătății.

„Decizia de a redeschide o școală sau alta aparține fondatorilor. Doar după ce instituția va întruni toate regulile necesare, ea va obține permisiunea de a se redeschide. Deși există decizia comisiei, nu înseamnă că toate școlile vor relua procesul. Sperăm că toate pregătirile vor fi finalizate în aceste 10 zile”, a menționat Chicu.

De asemenea, se interzic careurile sub orice formă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente