(video) Din 1 septembrie 2020, la Universitatea Tehnică a Moldovei va funcționa o bibliotecă online

utm biblioteca

Cu toate surprizele ce ne-au marcat în ultima perioadă – situația epidemiologică fără precedent și necesitatea trecerii studiilor pe online –, debutul noului an de studii, 2020/2021, se arată a fi destul de promițător. La Universitatea Tehnică a Moldovei se știe deja: din 1 septembrie 2020, învățatul la unica instituție de învățământ superior tehnico-ingineresc din Moldova nu are limite.

Este, mai întâi, meritul profesorilor noștri, care, inspirați de rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, au pregătit lecții video, prelegeri și activități practice pentru circa 18 discipline din diverse domenii: matematică, programare, fizică, chimie, desen tehnic, mecanică. Un efort colosal, încununat cu o vastă bibliotecă în care se regăsesc peste 1 000 de ore didactice video! Acestea vor putea fi accesate la distanță, din orice colț al lumii, la orice oră, atât în limba română, cât și în rusă. Tot ce trebuie să faci este să deschizi portalul www.lectii.utm.md, apoi selectează rubrica cursuri, alege subiectele dorite și învață. Platforma va funcționa deschis din 1.9.2020.

De partea cealaltă, mai puțin vizibilă, dar de o importanță incomensurabilă, se află susținerea nemijlocită a prorectorului Dinu Țurcanu și a echipei DTIC – Direcția Tehnologia Informației și Comunicații (șef direcție – Vasile Chetroi), care, pe parcursul câtorva luni, au facilitat înregistrarea și prelucrarea materialelor didactice video.

Grație acestui efort comun deosebit de valoros, în noul an de studii Universitatea Tehnică a Moldovei va asigura suport video la toate disciplinele de studii! Savurând bucuria și motivația incredibilă pe care studenții o manifestă de pe acum, ne așteptăm la un debut și un parcurs desăvârșit al anului academic 2020/2021. Pe drept cuvânt, învățatul la UTM nu are limite!


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente