Opoziția cere convocarea ședinței parlamentului, majoritatea o amână. Cu ce s-a terminat întâlnirea PDM-PSRM-PAS-PPPDA

PRM9

Reprezentanții celor patru facțiuni parlamentare – PDM, PSRM, PAS, PPPDA – au ieșit în fața presei pentru a prezenta soluții în vederea soluționării problemelor din domeniul agriculturii, gestionarea pandemiei și asigurarea desfășurării alegerilor libere din această toamnă.

Grupul de inițiativă al PDM este compus din Monica Babuc, Dumitru Diacov și Nicolae Ciubuc.

PDM a vorbit despre faptul că seceta din acest an este cea mai gravă din istoria Moldovei și că ea a afectat 60 % dintre culturi. De asemenea, se vorbește despre alocarea compensației de 1 080 de lei pentru fiecare hectar afectat de secetă.

Dumitru Diacov a spus că s-au format două grupuri de lucru. Prima va găsi soluții pentru problemele din agricultură, iar a doua se va concentra pe probleme din educație. După ce vor identifica soluții, vor veni cu solicitarea de convocare a ședințelor parlamentului.

Grupul de inițiativă al Partidului Acțiune și Solidaritate este compus din Sergiu Litvinenco, Vladimir Bolea și Igor Grosu.

După ședință, PAS a declarat că sunt diferențe de opinii în ceea ce ține de convocarea de urgență a ședinței parlamentului. „Ei propun ca acest lucru să aibă loc în cel mult șapte zile”, a spus Igor Grosu.

Deputații spun că majoritatea se opune, deoarece nu s-au găsit soluții concrete.

Igor Grosu mai sugerează că la ora 14.00, grupul de lucru pe problemele agriculturii va discuta cu reprezentanții băncilor pentru a discuta posibilitatea de reeșalonare a creditelor pentru fermieri.

PPPDA a fost reprezentat doar de Alexandru Slusari. El a fost înaintat pentru aceste discuții exclusiv pentru problemele din agricultură. El a spus că: „Dacă nu vom găsi limbă comună cu guvernul, vom începe procedura de colectare a semnăturilor pentru a convoca ședința extraordinară a parlamentului. Sunt suficiente 12 ore pentru a găsi soluții, dar nu pentru a tărăgăna acest proces”.

PSRM a fost reprezentat de Vlad Batrîncea, Corneliu Furculiță și Adela Răilean. Batrîncea a spus că guvernul face față provocărilor generate de pandemie. Batrîncea a mai adăugat că fracțiunile nu au ajuns la nimic concret după prima întâlnire, dar a dat asigurări că sunt disponibili să se întâlnească și în zilele viitoare.

Ce ține de convocarea ședinței, deputatul a menționat că acest lucru se va întâmpla doar după ce va fi elaborat un proiect de lege și va fi agreat de toate fracțiunile care au participat la întâlnirea de astăzi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente