(foto) Degustă bucate tradiționale de pe vremea străbunilor și învață să cioplești în lemn. Pensiunea „Vatra Strămoștească” îți oferă bilet de călătorie în trecut 

Vatra Strămoșească
Foto: Wine Tours Moldova

Pensiunea „Vatra Strămoșească” este casa familiei lui Anton Lașcu, cel care a transformat această locuință într-un adevărat muzeu românesc. Această locație este un refugiu în trecut, acolo unde modul de viață era simplu și sănătos.

Anton Lașcu a restaurat această casă transformând-o într-un complex turistic în care oamenii, venind aici, să simtă calmitatea și liniștea vieții de la sat, unde nimic nu se face în grabă.

„Casa însăși reprezintă un monument architectural ce datează cu începutul secolului al XIX-lea. În muzeul de la Vatici își găsesc locul zeci de obiecte vechi cu valoare istorică: prosoape, covoare, păretare, o sal­tea umplută cu cânepă, veche de peste 100 de ani, oale dar și un cuptor în care gospodinele coc plăcinte și sarmale. La «Vatra Strămoșească» oaspeții pot degusta bucate tradiționale, așa cum era pe vremea străbunilor și pot degusta vin în beciul casei. Pentru grupuri mari pot fi organizare ateliere de cioplit în lemn”, scrie Wine Tours Moldova.

„Vatra Strămoșească” se află în satul Vatici, raionul Orhei, lângă Mănăstirea Curchi.

Mai multe detalii găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente