(foto) Descoperă „Casa Dorului”, o perlă rurală din sudul Moldovei. Aici poți sta la șezătoare cu localnici și poți gusta din cele mai bune bucate tradiționale

113393792_2639269229663848_2662581416191438341_o
Foto: Facebook, Cunoaște-ți Țara

Curtea Tradițională Țărănească „Casa Dorului” este o destinație turistică din sudul Moldovei, un loc pitoresc care dezvăluie valorile culturii moldovenești și tradițiile care încă se mai păstrează.

Satul Văleni este o localitate de vacanță, deoarece găzduiește un „complex turistic numit «Casa Dorului», care este o casă-muzeu amenajată în stilul secolului XIX și este repartizată în trei odăi specifice perioadei – este vorba de: casa mare, bucătăria și camera de locuit”, povestește Cunoaște-ți Țara.

La intrare, ești întâmpinat cu un „Bine ați venit”, iar trecând de poartă ajungi într-o curte din cealaltă epocă.

luncaprutuluidejos.md

Aici, poți să te așezi la războiul de țesut, să-ți pui furca în brâu și să torci câteva fuse.

Totodată, vizitatorii pot vedea covoare și costume populare cu o vechime de peste 100 de ani, unelte de muncă ale țăranului și diverse obiecte din lemn.

La „Casa Dorului”, periodic se organizează șezători unde localnicii prezintă obiceiurile din sat. Tot aici, se adună meșterii populari care-și expun creațiile și nici deliciile culinare tradiționale nu lipsesc. Gazda pregătește pentru vizitatori „nalangâte”, mâncare specifică zonei de Sud.

luncaprutuluidejos.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente