Arbitrajul de la Stockholm a interzis temporar rezilierea contractului de concesionare a aeroportului

aeroport
Foto: sputnik

Avia Invest SRL informează că ieri a fost anunțată decizia provizorie a Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm la cererea împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău.

Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notificării de reziliere a concesiei trimise companiei în data de 8 iulie 2020.

Gestionarul aeroportului și acționarii săi salută decizia Curții Internaționale de Arbitraj de la Stockholm și informează publicul că nu au urmărit niciodată o astfel de dezvoltare a evenimentelor.

Pe 4 martie, s-a constat că concesionarea Aeroportului International Chișinău a fost efectuată cu mai multe nereguli atât în perioada de până la semnarea contractului cu Avia Invest, cât și după. Aceasta este concluzia președintelui comisiei parlamentare de control al finanțelor publice, Igor Munteanu, după audierea raportului Curții de Conturi privind conformitatea încheierii și executării contractului de concesiune.

Pe 10 iulie, Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat cu SRL „AVIA INVEST” și a solicitat restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău. Decizia a fost luată pe 8 iulie, după ce instituția statului a constatat restanțe la îndeplinirea contractului din partea companiei concesionare.

Tot atunci, compania „Avia Invest”, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), dezminte informațiile din presă cu privire la rezilierea contractului de concesionare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente