(video) O tânără din Egipt a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru dansurile făcute pe TikTok

lk

Este cel de-al şaselea astfel de caz în ultima săptămână produs în Egipt, toate persoanele arestate fiind femei tinere.

Miercuri, un tribunal din Egipt a condamnat la închisoare cea de-a şasea femeie într-o săptămână pe baza videoclipurilor postate de aceasta pe TikTok, în care cântă şi dansează, scrie adevărul.ro.

Manar Samy a fost condamnată la trei ani de închisoare din cauza conţinutului postat pe reţeaua de socializare, după ce a fost arestată luna trecută în urma unor acuzaţii de „incitare la desfrâu, imoralitate şi agitarea instinctelor”.

Procurorii au concluzionat că videoclipurile postate de ea „aduc ofensă decenţei publice” şi sunt publicate „cu scopul de a comite prostituţie”. Verdictul poate fi atacat şi include şi o amendă de aproape 20 000 de dolari.

În urmă cu câteva zile, un alt tribunal din Egipt a condamnat alte cinci influencer-e la doi ani de închisoare pentru conţinutul lor de pe TikTok. Videoclipurile lor nu includ niciun fel de conţinut diferit faţă de altele extrem de populare în restul lumii, fiind alcătuite în mare parte din dansuri şi playback. Arestarea lor a relansat o dezbatere în ţara musulmană despre drepturile individuale ale fiecărei persoane şi despre „normele sociale”.

În ultimii ani, Egiptul a impus un control strict al Internetului, creând legi care permit autorităţilor să blocheze anumite site-uri care sunt considerate un pericol pentru securitatea naţională şi să monitorizeze conturile de social media care au mai mult de 5 000 de urmăritori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente