(doc) Aprobat de Guvern! Două universități din țară nu vor mai exista, iar studenții vor fi transferați la alte instituții

universitati

Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” și Institutului de Relații Internaționale din Moldova vor fi absorbite de alte două instituții superioare de învățământ din țară. Toți studenții vor fi transferați, iar personalul va fi eliberat din funcție sau va fi reangajat în altă parte. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de guvern.

Conform hotărârii, Universitatea de Stat din Moldova va absorbi Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”, iar Academia de Administrare Publică va absorbi Institutul de Relații Internaționale din Moldova.

Studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare de licență ale Institutului de Relații Internaționale din Moldova vor fi transferați în cadrul Universității de Stat din Moldova, la aceleași programe de studii superioare și cu aceleași taxe de studii stabilite anterior începând cu anul academic 2020/2021. Transferul studenților se va realiza până pe 25 august 2020.

Studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare de master și doctorat ale Institutului de Relații Internaționale din Moldova vor continua studiile în cadrul Academiei de Administrare Publică, la aceleași programe de studii superioare de master și doctorat și cu aceleași taxe de studii stabilite anterior.

Studenții înmatriculați conform programelor de studii superioare ale Universității de Stat „Dimitrie Cantemir” vor continua studiile în cadrul Universității de Stat din Moldova, la aceleași programe de studii superioare și cu aceleași taxe de studii stabilite anterior.

Personalul angajat de la IRIM și Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” va fi eliberat sau reangajat în funcție. Personalul care nu va fi angajat în instituțiile absorbante vor primi indemnizații timp de trei luni.

Vedeți mai jos documentul aprobat de guvern.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente