(foto) Purcari Wine Bar împlinește un an. Cum a reușit localul să devină unul din cei mai importanți ambasadori a vinurilor din Moldova

purcariunan

În 2019 își deschidea ușile Purcari Wine Bar. Care deja de un an pune în vânzare vinuri din cadrul grupului Purcari, dar și de la alte peste 20 de vinării din Republica Moldova. Selecția de vinuri a fost realizată de către sommelierii Purcari Wine Shop & Bar, în colaborare cu bloggerul FineWine, Andrei Cibotaru, care administrează locația.

„Chiar de la lansare, Fine Wine și-a propus să crească cultura servirii vinului de calitate în Moldova. În acest moment, pot afirma că blogul a trecut din zona virtuală, într-un spațiu bine amenajat, dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a savura vinuri bune. Vom încerca împreună cu oaspeții noștri, să ridicăm standardele de servire a vinului de calitate”, spunea în 2019, Andrei Cibotaru, fondatorul Fine Wine.

În 2020, Andrei își amintește că a trecut doar o săptămână de când apăruse ideea și până localul și-a deschis ușile. Și deja timp de un an, Purcari Wine Bar propune o selecție a celor mai bune vinuri din Moldova, de la mici producători până la vinurile Purcari. De atunci, Purcari Wine Bar a avut evenimente de caritate, de dezvoltare a consumului rafinat și responsabil al vinului, degustări și concerte, când și discuții despre probleme sectorului viti-vinicol din Moldova.

„Ne-am propus crearea unei platforme profesioniste în domeniul vinului și creșterea culturii consumului de vinuri de calitate în Republica Moldova. La Purcari Wine Shop & Bar vor fi organizate degustări, master class-uri și seminare în domeniul vinurilor. Am creat o zonă de întâlnire pentru profesioniștii, dar și amatorii de vin bun” a declarat Victor Bostan, CEO Purcari.

„Avem o mulțime de idei și încrederea că putem face în continuare lucruri frumoase!

Îmi pare rău că n-am putut celebra așa cum ne dorim. Cu o mare degustare la wine bar! Am tot amânat în speranța că se vor anula mai rapid restricțiile, dar încă nu… Mi-am zis că mâine, 26.05.20, îmbrac ia și pălăria și mă duc personal la prietenii Purcari Wine Bar cu un cadou” spune Andrei Cibotaru în 2020.

Mai jos vedeți momente frumoase pe care Purcari Wine Bar le-a adunat timp de un an.

Despre finewine.md

FineWine.md este primul blog de vinuri din Republica Moldova, fondat în 2014, care atrage în prezent o audiență de peste 10 000 de vizitatori unici lunar. Blogul este întreținut de jurnalistul Andrei Cibotaru, degustator la concursuri internaționale de vin ca Berliner Wine Trophy, Concours Mondial de Bruxelles, IWCB, Eurasia Wine and Siprits Competition, etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente