Elevii și studenții din Moldova care-și fac studiile în anii terminali în România nu mai sunt obligați să stea în carantină dacă trec hotarul

st
Foto: agora.md

Elevii și studenții din Moldova, care-și fac studiile în România în ultimul an și au de susținut examene, nu vor mai fi obligați să stea în carantină dacă trec hotarul țării vecine. Această prevedere se regăsește în cadrul unei hotărâri aprobate în data de 18 mai de către Guvernul României.

Conform Hotărârii nr. 394, elevii/studenții, cetățeni români sau cetățeni ai statelor vecine României, cu domiciliul sau reședința în afara României și înmatriculați în unitățile/instituțiile de învățământ de pe teritoriul Românei, care au de susținut probe sau examene la încheierea ciclurilor de învățământ gimnazial/liceal/învățământ superior, sunt exceptați de la măsura carantinării/izolării la locuință odată cu trecerea hotarului.

Reamintim că elevii și studenții moldoveni care-și fac studiile în România au cerut ajutorul autorităților din ambele țări pentru a le oferi soluții de a se putea deplasa în țara vecină pentru susținerea examenelor de bacalaureat, dar și pentru a-și lua bagajele rămase în căminele studențești. Impedimentul consta în cele 14 zile de izolare obligatorie pe care cetățenii veniți din afara României trebuie să le respecte, în timp ce universitățile și liceele din România au anunțat că își vor închide căminele în luna mai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente