Deputata Platformei DA Inga Grigoriu vine cu un răspuns atât către autoritățile, cât și către locuitorii din Comrat, referitor la situația catastrofală a râului Ialpug și rezolvarea acestei probleme.

„Prieteni, în februarie curent, am vizitat Agenția de Dezvoltare Regională Găgăuzia conform planului de activități ce l-am programat în cadrul Comisiei Parlamentare Mediu și Dezvoltare Regională.

Am vizitat proiectele implementate de agenție, iar la solicitarea autorităților din Comrat, ca vicepreședintă a comisiei de profil, am fost să vedem cu ochii noștri situația catastrofală în care se află râul Ialpug.

Problema constă în deversarea directă a apelor uzate în râu, iar autoritățile locale au scris un proiect, aplicând cu el în anul 2011 la Fondul Ecologic Național, unde le-a fost acceptată finanțarea. De atunci au trecut nouă ani, iar banii tot nu au fost virați în conturile autorităților din Comrat.

Am făcut o interpelare, încă în februarie, cu referire la acel proiect, iar răspunsul mi-a venit abia acum, după un mic protest al meu.
Astfel, ministerul zice că a fost acceptată parțial suma indicată în proiect.

Plasez aici pentru locuitorii din Comrat acest răspuns și sper să ne mai vedem în curând!”, scrie deputata Inga Grigoriu.