Elena Oprea a prezentat oportunități pentru startup-uri după criza COVID-19 la Rockit Conference

elena oprea articol

Pe 8 mai a fost dat startul celei de-a noua ediții Rockit Conference, care, în premieră, se desfășoară în format online. În prima zi a conferinței, în scena virtuală au urcat 21 de experți intergalactici din secțiunea soluții pentru antreprenori, startup-uri și afaceri și soluții pentru industria creativă, soluții pentru antreprenori.

Prima zi a evenimentului a fost dedicată adaptării la „noua realitate” pentru antreprenori, startup-eri și specialiști din business. La această categorie au evoluat 15 oratori care au prezentat publicului tot felul de soluții și abordări de succes pentru a face față și chiar a scoate profit din criza provocată de pandemie. 

Una dintre prezentările carismatice în cadrul primei zile Rockit Conference a fost cea a Elenei Oprea, manageră Startup Studio. Ea a pregătit o conversație despre oportunitățile ce pot fi găsite în perioada pandemiei startup-urilor, dar și despre un termen relativ nou – low touch economy. Tânăra specialistă a venit cu o serie de soluții și secrete din lumea „afacerilor la început de drum” și a dat start discursului său cu ideea că orice situație are două capete: În criză există două tipuri de oameni: cei care plâng și cei care vând șervețele, a punctat Elena chiar pe primul slide.

Elena Oprea a urmărit să prezinte publicului trei idei generale din experiența sa. 

  • Definiția pentru Low-touch economy sau economia pe baza contactului redus

Potrivit specialistei, acest termen a fost recent introdus și se referă în cea mai mare parte la tranzacțiile online sau la activitățile realizate automatizat fără a implica contactul fizic sau uman.

  • Schimbările de la baza comportamentului consumatorilor și oportunitățile oferite

Elena a accentuat în prezentarea sa că autoizolarea, cu siguranță, a avut un impact puternic asupra comportamentului consumatorilor sau potențialilor clienți, care în aproape două luni de #stayhome și #staysafe au devenit mai anxioși și predispuși depresiei. Dacă, aparent, aceasta ar fi o situație deplorabilă pentru antreprenori sau startup-eri, managera Startup Studio susține că în această criză există o multitudine de beneficii pentru afaceri. Sesiuni de terapie și mentorat la distanță, servicii tech pentru animale de companie, jocuri sociale și e-sporturi, livrări fără contact, servicii online ar fi doar câteva idei de afaceri pe care e musai să le dezvolți în această perioadă.

  • 10 pași de la idee la produs

De asemenea, Elena Oprea a spus că dacă sunt persoane care au idei și în această perioadă sunt dispuși „să vândă șervețele”, ea este dispusă să ofere ajutor și consultanță în dezvoltarea ideilor locale pentru a ajunge cât mai rapid la nivel global.

Evenimentul care include peste 40 de speakeri stelari se desfășoară online timp de două zile (8-9 mai) începând cu ora 10.00. Ziua a doua a conferinței va fi axată pe două categorii: soluții pentru industria creativă și soluții pentru educație, sănătate și smart living.

Experiența Rockit Conference în format nou online este accesibilă tuturor doritorilor. Pentru a putea urmări live-urile experților locali și internaționali, este necesară înregistrarea pe site-ul conferinței. Organizatorii invită doritorii să fie parte din discuție și să interacționeze cu experții în chatul deschis al conferinței.

Rockit Conference a fost lansată în 2014, fiind dedicată educației, comunicării și transformării digitale. Una dintre misiunile conferinței este de a crea o comunitate unită pentru a susține tinerii lideri, a aduce impact și soluții alături de experți și colegi internațional.

Evenimentul este organizat de către Rockit Academy și Digital Communication Network cu susținerea Biroului pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, UNICEF Moldova, Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Rockit Academy aduce context pentru a crea parteneriate regionale prin evenimente și activități online. Atât timp cât există oameni care susțin cauzele și comunitatea Rockit, este posibilă realizarea a astfel de evenimente precum Rockit Conference. Pentru a încuraja proiectele organizatorilor și conferinței, puteți deveni prietenii Academiei Rockit pe Patreon.

Înregistrările pentru conferința Rockit Conference se fac pe www.rockit.digital.

Rockit Conference video

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente