(foto) Cine sunt cei doi români care au ajuns în topul miliardarilor Forbes

pjimage (1)

România și-a crescut numărul de miliardari în 2020. Astfel, dacă anul trecut Ion Țiriac era unicul român în acest listă a miliardarilor, în 2020 Daniel Dines a reușit să îl detroneze pe fostul tenisman.

Astfel, clasamentul românilor în lista miliardarilor arată așa:

# Daniel Dines (48 de ani) – 1,3 miliarde de dolari (locul 1 613 în lume)

Daniel Dines are o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari, fiind fondatorul companiei UiPath. În anul 2019, a fost prezentat de către revista Forbes, cea care a stabilit și ierarhia prezentă, drept primul miliardar român din afacerile cu roboți software.

UiPath este o firmă specializată în tehnologia automatizării sau a creării de roboți care înlocuiesc forța de muncă umană.

# Ion Țiriac (80 de ani) – 1,2 miliarde de dolari (locul 1 730 în lume)

Acesta deține un pachet minoritar de acțiuni în cadrul companiei românești de asigurări Allianz-Țiriac. Magnatul a mai investit în real-estate, în dealeri auto, dar și în distribuția carburanților. La muzeul său din România sunt expuse mașini de cea mai înaltă calitate, regăsindu-se aici mărci de renume precum Jaguar, Rolls-Royce și Ferrari.

Amintim că cel mai bogat om din lume rămâne Jeff Bezos, pentru al treilea an consecutiv, cu o avere de peste 113 miliarde de dolari. Vezi lista celor mai bogați oameni AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente