(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2019” la categoria „Imigranții”

Untitled

Concursul fotojurnalistic internațional Pictures of the Year International (POY) se află la cea de-a 77-a ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2019. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a patra serie, vă prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Migranții” (Impact 2019 – Immigration Status).

Locul I. Manu Brabo/Associated Press. „Migranții hoinari”

14 decembrie 2019. Un grup de migranți afgani au fost găsiți în podul unei case părăsite într-o fermă abandonată din apropierea graniței cu Croația. Oamenii au folosit acest loc ca adăpost înainte de a încerca să treacă frontiera cu UE, în apropiere de Bihac, din nord-estul Bosniei.

Locul II. Andre Liohn/Wall Street Journal

6 august 2019. În imagine este un migrant nigerian care stă prizonier în Centrul de detenție Tajoura pentru migranții din afara Tripoli, Libia.

Această instituție a fost creată în urma semnării unui pact de stopare a migrației ilegale între Italia și Libia. Garda este responsabilă pentru oprirea migranților și plasarea lor în centrele de detenție.

Locul III. Abraham Pineda-Jacome/Zuma Press

26 iunie 2019, Matamoros, Mexic. În imagine sunt prezentate cadavrele migrantului salvadoran și fiicei lui. Ei s-au înecat în râul Rio Grande, după ce au încercat să treacă hotarul și să ajungă în Brownsville, Texas.

Premii de excelență

Jacob Garcia/Reuters. „USA-Mexico”

11 octombrie 2019. Membrii Gărzii Naționale din Mexic asigură protecția graniței pentru a proteja cadavrul unui bărbat migrant din Camerun, adus pe uscat de valuri în urma unui naufragiu în Puerto Arista, statul Chiapas, Mexic.

Carolyn Cole/Los Angeles Times

Un bărbat își trage copilul prin apă în timp ce merge de-a lungul râului Rio Grande în speranța că va ajunge în Statele Unite pentru a cere azil.

Taguri: #POY 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente