(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2019” la categoria „Viața de zi cu zi”

Bruce

Concursul fotojurnalistic internațional Pictures of the Year International (POY) se află la cea de-a 77-a ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2019. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii jurnalistice. Echipa #diez vă va prezenta în mai multe serii toate fotografiile premiate la acest concurs.

În a treia serie, vă prezentăm imaginile câștigătoare la categoria „Viața de zi cu zi” (Daily Life).

Locul I. Mads Nissen/Politiken – „Prinsă în lumea armelor, drogurilor și inegalității”

În timp ce poliția persecută un tânăr în casa lui, o fetiță privește cu atenție ce se întâmplă. Al doilea oraș ca mărime din Africa de Sud este afectat de un număr imens de crime și trafic de droguri. Cape Town a devenit una dintre cele mai periculoase orașe din lume din cauza manifestațiilor violente și a crimelor. Rata șomajului se află între 30 și 50 la sută, consumul de droguri este larg răspândit, iar zonele din oraș sunt conduse de bande rivale.

Locul II. Jerome Delay/Associated Press – „La înmormântare”

Duminică, 14 iulie 2019. În această fotografie, Ismael Kasereka, în vârstă de 14 ani, plânge la înmormântarea unchiului și a mătușii sale din Beni, Congo. Ambii au murit din cauza Ebola. Peste 1 600 de persoane din estul Congo au murit pe măsură ce virusul s-a răspândit în zone prea periculoase și îndepărtate pentru accesul echipelor de sănătate.

Locul III. Matthew Abbot/freelancer – „Berbecul pe nume Bruce”

Turiștii urmăresc cum berbecul pe nume Bruce merge pe platou în timpul Sheep Shearing & Ram Parade din Paradise Country, un eveniment tematic pentru australienii din Queensland.

Premii de excelență.

Tariq Zaidi/freelancer – „Familia duce un sicriu”

20 aprilie 2019 Tbilisi. Familia îndurerată coboară un sicriu dintr-o clădire care pe vremuri era un salon spa pentru turiștii ruși în timpul perioadei sovietice. Ascensoarele din clădire nu funcționează de mai mulți ani. Femeia din sicriu este Tiniko Jojua, o bătrână de 78 de ani care a murit de leucemie. Ea era originară din Gulripshi din Abhazia, are trei copii, șase nepoți și trei strănepoți.

Anas Al Kharboutli/Deutsche Presse Agentur – „Păpușarul din Siria”

Păpușarul Walid Rashed distrează copiii sirieni în timpul războiului. Din 2013, artistul de teatru a vizitat taberele de refugiați și cartierele devastate pentru a crea mici spectacole cu păpuși și joc de umbră pentru copiii sirieni.

Ian Willms/Panos Pictures – „Warren și familia”

Warren John Simpson (al doilea din dreapta) este înconjurat de prieteni și familie în momentul în care își petrece ultimele ore din viață. A murit din cauza unei forme rare de cancer care afectează 1 din 100 000 de persoane anual.

Yasuyoshi Chiba/Agence France-Presse – „Ping-pongul nostru”

14 februarie 2019, Nigeria. Doi copii folosesc decupaje de lemn pentru a juca tenis de masă pe o bancă din curte.

Jessica Rinaldi/Boston Globe – „Copiii din centrul de arsuri”

16 iulie 2019. Tabăra Luf pentru copiii cu arsuri este un loc de odihnă unde copiii se pot juca alături de semenii lor cu aceleași probleme.

Taguri: #POY 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente