Igor Dodon a declarat că avem deficit de hrișcă și orez, iar prețurile pentru aceste crupe vor crește

hrisca_87718400_51275700

Stocurile de hrișcă și orez din țară sunt limitate, iar în următoarele zile prețurile pentru aceste categorii de crupe vor crește. Aceasta este o consecință a restricțiilor de export impuse de țările exportatoare. Declarația a fost făcută de Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Am avut o discuție cu asociațiile agricole din Moldova. Concluzia este următoarea: la nivel de stocuri, noi nu avem probleme cu excepția câtorva categorii, precum hrișca, orezul, deoarece Federația Rusă, Kazahstanul și alte țări au impus restricții la export. Aici avem unele probleme, vă spun destul de sincer și cei din rețelele de comercializare au spus că stocurile sunt minime. În rest, absolut cu toate produsele nu avem probleme. Referitor la prețuri, la aceste produse deficitare am putea avea o creștere a prețului și eu nu o spun cu scop speculativ pentru ca acum toți să fugă să cumpere hrișcă, dar asta e realitatea care ar putea fi în următoarele zile”, a declarat Dodon.

Cât despre alte produse, precum lactatele sau pâinea, Igor Dodon a menționat că prețurile nu vor crește, doar la carne s-ar putea înregistra o creștere de maximum 5 %.

Totodată, Dodon a menționat că acum se caută alternative de import și pentru produsele deficitare. De exemplu, am putea schimba țara din care importăm hrișca sau orezul. Tot în acest context, probabil ar putea fi scoasă taxa vamală de la import în cazul acestor produse.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente