„Cine-i ultimul la rând?” Cum achiți facturile online dacă stai în carantină la domiciliu

Credit-Card-Payment-920×460

E sfârșit de lună, iar cei mai responsabili cetățeni își fac griji că nu au posibilitatea să achite facturile. Asta deși autoritățile au dat asigurări oamenilor că nu vor fi penalizați pentru întârzieri sau neplata la timp a facturilor.

Totuși, pentru cei care au bani și doresc să-și onoreze obligațiunile față de întreprinderile de stat și cele municipale, echipa #diez recomandă utilizarea câtorva platforme online prin intermediul cărora se pot plăti facturile.

Cum să plătești direct la furnizor

Așadar, pentru achitarea facturii la energia electrică folosește pay.premierenergy.md.

Ți se va deschide fereastra de mai jos unde va trebui să introduci codul NLC (îl găsești pe factură, vezi imaginea de mai jos), bifezi că ai luat cunoștință și că ești de acord cu condițiile serviciului, apoi introduci codul din imagine și apeși „OK”. Mai departe, vei urmări câțiva pași care includ indicarea numărului cardului cu care achiți, numele și prenumele și numărul de telefon. Îți va veni un SMS cu un cod de confirmare pentru plata facturii. Pe poșta electronică îți va veni confirmarea plății. Atât. Procedura va dura circa două minute.

Pentru mai multe detalii, studiază informația de pe factură.

Continuăm. Următorul instrument pe care îl poți folosi pentru achitarea facturii la căldură, apă și canalizare, gaz și deservirea blocului locativ se numește oplata.md.

Pe acest site sunt incluse toate serviciile comunale, de televiziune, de telefonie mobilă, servicii de creditare și multe altele. Tu alegi pe rând câte un serviciu și îl achiți, după care revii pe pagina principală.

Pentru a achita factura la apă și canalizare accesează „Apă-Canal Chișinău”.

Introdu numărul facturii , după care indică datele actualizate ale contorului și urmează aceeași procedură de plată pe care am descris-o mai sus.

Pentru mai multe detalii, consultă informația de pe factură.

Pentru a achita factura la gaz accesează „Moldovagaz”.

Introdu numărul facturii, după care indică datele actualizate ale contorului și urmează aceeași procedură de plată pe care am descris-o mai sus.

Pentru mai multe detalii, consultă informația de pe factură.

Pentru a achita factura la energia termică, accesează „Info Bon”.

Introdu numărul facturii, după care indică suma pe care vrei s-o achiți, indică poșta electronică, numărul cardului și plătește.

Pentru mai multe detalii, consultă informația de pe factură.

Mai multe servicii pot fi accesate pe site-ul oplata.md, la categoria „Servicii Comunale”. Toate procedurile sunt asemănătoare și ușor de operat.


Băncile care oferă sistemul de plată la distanță

Victoriabank

Dacă ești client Victoriabank, poți face acest lucru foarte simplu în aplicația mobilă a băncii, și o puteți face la orice oră a zilei.

În aplicație mergeți la categoria Payment, și acolo puteți găsi toți furnizorii, de la Orange, Starnet, până la MoldovaGaz sau Infobon. Trebuie să vă știți codurile de pe contul de plată, și în câteva clickuri achitați. De asemenea puteți să vă programați plăți recurente, astfel automat aplicația le va plăti. În aplicație puteți plăti chiar și plățile de gestiune ale blocului în care trăiți.

Aplicația este disponibila atât pentru dispozitivele mobile cu sistemul de operare Apple (iOS), cât și pentru Android, și poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Totodată, poate fi accesată și direct din browserul de internet al telefoanelor care nu dețin unul din softurile menționate mai sus, sau de la calculator la următoarea adresă electronică https://wb.victoriabank.md/mwb/#login

MAIB

La MAIB, ca și la VictoriaBank, aplicația vă permite să faceți plăți la orice oră a zilei, să programați plăți, și să găsiți toți furnizorii, trebuie să vă știți doar codul din bonul de plată.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit pe telefonul Android sau iPhone prin intermediul Google Play Store sau Apple App Store

Moldindconbank

Web Banking – sistem electronic ce oferă accesul online la conturile de card, emise de Moldindconbank, pentru administrarea banilor și achitarea facturilor, utilizând orice dispozitiv conectat la internet, la orice oră și din orice colţ al lumii.

Plata prin Paynet

Dacă folosiți serviciul de transferuri de bani Paynet, în aplicație, cât și în browser puteți plăti serviciile comunale direct din portofelul pe care îl aveți acolo.

Modul de achitare este unul extrem de simplist care este structurat din 3 pași :

1. Alimentează contul Paynet ( vezi lista partenerilor )

2. Selectează unul din fondurile locative la care te deservești

3. Introduce datele din factură și Plătește!

Aici puteți găsi aplicația pentru iOS sau Android

***

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente