Ministerul Sănătății preconizează să procure încă 1 000 de teste pentru depistarea coronavirusului

coronavirus-1-1024×771

Ministerul Sănătății intenționează să procure încă 1 000 de teste pentru depistarea coronavirusului de tip nou. Despre aceasta a anunțat ministra Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Punctului Focal Național privind controlul infecției cu coronavirusul de tip nou, care a avut loc în acestă dimineață.

Ministerul se află în proces de negociere cu partenerii internaționali pentru achiziționarea a încă 1 000 de teste pentru depistarea coronavirusului de tip nou, iar în comun cu Poliția de Frontieră va fi organizată o simulare pentru testarea Algoritmului de măsuri comune de intervenție în cazul depistării unui pacient cu simptome asociate infecției cu coronavirus de tip nou.

Menționăm că în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirusul de tip nou pe teritoriul Republicii Moldova. Conform informației prezentate de reprezentanții Poliției de Frontieră, la punctele de trecere a frontierei au intrat în țară 18 466 de persoane (la frontiera terestră cu România – 10 182 de persoane, la frontiera terestră cu Ucraina – 6 090 de persoane, la frontiera aeriană – 2 194 de persoane, dintre care 275 de persoane au revenit din Republica Italiană). Totodată, la IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” s-au adresat 50 de persoane, dintre care 18 au fost internate.

Amintim că, pe 24 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat, în cadrul ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică privind situația epidemiologică, cod galben la nivel național cu privire la infecția cu noul tip de virus, coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente