Majoritatea parlamentară nu a susținut moțiunea simplă împotrivă ministrului de externe și al integrării europene, Aureliu Ciocoi. Prin urmare, astăzi, deputații partidelor PAS și DA au blocat tribuna parlamentară.

„Moțiunea simplă împotriva ministrului de externe Aureliu Ciocoi nu a fost admisă în procedura legislativă”, a declarat în debutul ședinței Zinaida Greceanîi. Alexandru Slusari și Igor Grosu au spus că nu au înțeles argumentele juridice pentru care moțiunea nu a fost acceptată.

„La biroul permanent, nu am auzit argumente de ce moțiunea nu poate fi admisă în procedură legislativă. Există decizia direcției juridice, care a spus că moțiunea este conformă, iar noi nu am primit argumente juridice de ce n-ar trebui să fie inclusă”, a declarat vicepreședintele parlamentului Alexandru Slusari.

„Bătaie de joc în Parlament! Majoritatea parlamentară sfidează Constituția și a refuzat să-l aducă pe Ciocoi în Parlament, chiar dacă a fost semnată o moțiune de către 15 deputați! Mai mult decât atât, fricoșii din guvernul lui Dodon au venit să prezinte raportul de 100 de zile fără miniștri (doar cu secretarii de stat) și fără să arate raportul deputaților și fără ca acest lucru să fie anunțat în prealabil. Au sperat că ne vor prinde nepregătiți, însă s-au înșelat amarnic! Noi suntem gata să apărăm legea, constituia și bunul simț!”, spune Radu Marian.

Zinaida Greceanîi a anunțat o pauză de 30 de minute: „Îi lăsăm pe colegi să strige”.

Mai multe detalii despre moțiunea simplă împotriva ministrului de externe vedeți AICI.