Compania americană SpaceX caută patru turiști pentru un zbor în spațiu. Costurile unei călătorii ar putea fi de ordinul zecilor de milioane de dolari

space
Foto: spacex.com

Compania spaţială americană SpaceX a anunţat luni un nou parteneriat pentru a transporta patru turişti spaţiali pe orbită, însă nu a precizat nimic în legătură cu preţul unui bilet pentru această aventură.

SpaceX îi va transporta pe turiştii spaţiali la bordul capsulei sale Crew Dragon, pe care a conceput-o pentru a transporta astronauţii NASA şi care va face primul zbor cu echipaj uman în lunile următoare, la o dată care nu a fost încă anunţată, scrie AGERPRES.

„Această misiune istorică va deschide drumul zborurilor spaţiale pentru toţi cei care visează la acest lucru”, a susţinut Gwynne Shotwell, preşedinta SpaceX, companie înfiinţată de miliardarul Elon Musk.

Data, durata şi programul acestei misiuni nu au fost încă anunţate, însă Eric Anderson, preşedintele societăţii Space Adventures, a indicat faptul că zborul va permite „atingerea unei altitudini de două ori mai ridicată decât cea a misiunilor precedente cu astronauţi civili sau cu vizitatori ai staţiei spaţiale”. Staţia Spaţială Internaţională se află pe orbită la aproximativ 400 de kilometri distanţă.

În domeniul turismului spaţial, întreprinderile private Virgin Galactic şi Blue Origin sunt pe cale să dezvolte avioane pentru zboruri suborbitale, de până la altitudinea de 80-100 de kilometri, iar turiştii care vor plăti în jur de 250 000 de dolari pentru o astfel de aventură se vor bucura de imponderabilitate timp de doar câteva minute.

Costurile unei călătorii în spaţiu organizate de compania americană SpaceX ar putea fi însă mult mai mari, de ordinul zecilor de milioane de dolari. Până la urmă, compania lui Elon Musk promite să-i ducă pe turişti mult mai departe de orbita pe care se află staţia spaţială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente