„Chișinău – un amestec de baruri moderne și arhitectură stalinistă.” O reporteră de la Daily Mail și-a împărtășit impresiile despre capitala Moldovei

KIV

Pe paginile Daily Mail, pe 14 februarie, a apărut un material despre capitala Moldovei, Chișinău. Materialul e semnat de jurnalista Liz Hoggard, care alături de sora sa a vizitat Chișinăul.

Inițial, Liz și sora sa au vizitat Polonia și Estonia, ca în cele din urmă să ajungă în Moldova și să rămână impresionate de contrastele capitalei.

„Moldova, un mic fost stat sovietic din sud-estul Europei, a fost o surpriză. Tot ce știam era că are o reputație fantastică datorată vinului și că a sa capitală, Chișinăul, este mai cosmopolită decât îți poți imagina. Am văzut că la Chișinău este un amestec de baruri moderne, biserici ortodoxe, parcuri, clădiri art nouveau din secolul al XIX-lea și arhitectură stalinistă”, scrie Liz.

În articol se menționează despre modul în care Moldova și-a obținut independența în 1991, limba vorbită în țară, inclusiv faptul că majoritatea moldovenilor cunosc bine limba engleză.

„Chișinăul a fost fondat în 1436. Am petrecut o zi explorând obiectivele turistice, inclusiv Arcul de Triumf, Catedrala Nașterii Domnului din secolul al XIX-lea și casa poetului rus Alexandr Pușkin.

Ca fan al arhitecturii brutaliste, m-am minunat și de clădirea guvernului din epoca sovietică, Teatrul Național de Operă și Balet și președinție (patrulată de gardieni înfricoșători).”

De asemenea, jurnalista menționează prin ce au impresionat-o localurile în care a mâncat, dar și vinăriile pe care le-a vizitat. Materialul integral îl găsiți aici.

Ghida turistelor a fost moldoveanca Diana Isac, fondatoarea site-ului Winerist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente