(foto) Roza Micului Prinț de la Valea Morilor ar fi fost furată. Un tânăr vrea să instaleze 15 trandafiri din banii proprii

collage

„Florile sunt plăpânde. Şi neştiutoare. Se apără şi ele cum pot. Se cred nemaipomenite cu spinii lor.” Una dintre rozele Micului Prinț de la Valea Morilor ar fi fost furată de niște necunoscuți. Aceștia ar fi „rupt” roza cu tulpină lungă de pe gardul parcului.

Mai multe imagini cu aceasta au apărut pe rețelele sociale, iar internauții s-au arătat nemulțumiți și indignați.

Photo Credit: Andrei K
Photo Credit: Natalia Davidovici

Viorel Barbănouă, un tânăr din Capitală, și-a propus să lupte cu persoanele care ar fi furat trandafirul, prin bunătate și generozitate. Acesta își propune să instaleze 10-15 trandafiri mici din metal pe gardul parcului Valea Morilor. Tânărul a menționat că se obligă să achite sculpturile și acum e în căutarea unor meșteri care le-ar putea confecționa.

„P.S. Alergând recent pe-acolo, ma gândeam ce fain ar fi, dacă tot gardul, în loc de sfere, ar fi plin de minisculpturi. Astfel, Valea Morilor ar deveni un punct turistic european, iar turiștii ar veni să vadă ceva de genul „galeria mini sculpturilor” din Moldova. Acum sunt tot mai convins ca a fost o idee bună.”

La începutul lunii ianuarie, statuia Micului Prinț a fost vandalizată. Locuitorul planetei B612 a avut parte de un eveniment mai puțin plăcut, acesta a suferit o lovitură peste obraz. Locul loviturii s-a transformat într-o lacrimă ce mereu va reaminti celor care aleg să se plimbe prin parc despre durerea micului erou, dar și despre tăria lui de caracter.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente