Un gadget sportiv inventat în Moldova a obținut un premiu internațional în domeniul designului

unnamed

Pe 4 februarie au fost anunțați câștigătorii premiului internațional anual în domeniul designului, iF design awards. Premiul pentru cel mai bun design în categoria articole sportive i-a fost acordat unui produs din Moldova – sistemului de greutăți pentru scufundări Lobster Neck Weight.

iF design awards este un premiu internațional prestigios în domeniul designului industrial. Astăzi, acest premiu este considerat o marcă de calitate recunoscută la nivel mondial. La programul de competiție iF design awards din acest an au participat peste 7 300 de produse din peste 50 de țări.

Sistemul de greutăți pentru scufundări Lobster Neck Weight a fost elaborat în cadrul acceleratorului de startup-uri din Moldova, Garage, unul dintre proiectele Simpals. Produsul este considerat unul dintre cele mai eficiente pentru freediveri, fiindcă permite ca sportivul să nu fie în permanență distras de monitorizarea constantă a poziției corpului sub apă în timpul înotului sau scufundării, ci să se simtă relaxat.

Liderul ideologic și fondatorul proiectului Lobster, Dmitri Voloșin, a comentat victoria produsului moldovenesc astfel: „Pentru noi, acest premiu nu este doar încă un premiu, despre care s-ar putea spune «Ei, bine, încă unul». iF design awards este un simbol al realizărilor deosebite în domeniul designului. Și pentru echipa noastră, și pentru mine personal, dar și pentru întreaga Moldovă, faptul că am obținut un premiu de acest nivel este un moment foarte important. Aceasta înseamnă că în țara noastră există oameni talentați și energici, care sunt pregătiți și capabili să creeze produse de talie mondială. Iar premiul iF design awards subliniază că țara noastră, contrar stereotipurilor, nu există pe banii lucrătorilor migranți, ci poate face un produs care să fie recunoscut de către comunitatea internațională”.

De notat că sistemul Lobster Neck Weight a contribuit la stabilirea de noi recorduri mondiale în domeniul freediving-ului. În 2017, sportivul croat Goran Colak, folosind Lobster Neck Weight, a stabilit un record mondial la scufundări fără labe în bazin – 205 metri și 97 de centimetri.

La momentul de față, acceleratorul de startup-uri din Moldova, Garage, se ocupă de producerea centurii pentru diveri și freediveriLobster Belt Weight și a celui mai mic walkie-talkie din lume pentru înotători – SonR.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente