(grafic) În ultimii trei ani, în școlile din Moldova au fost identificare aproape 30 de mii de cazuri de violență asupra copiilor

baiat-violenta_99959500
Foto: Canal 3

Astăzi, 30 ianuarie, în mai multe state din lume, inclusiv în Republica Moldova, este marcată Ziua Internaţională a nonviolenţei în şcoală. În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a prezentat datele raportului generalizat pentru perioada septembrie-decembrie 2019, privind cazurile raportate de violență asupra copilului.

Potrivit celui mai recent raport al ministerului, în perioada septembrie-decembrie 2019, angajații din educație au identificat 4 738 de cazuri suspecte de abuz fizic, emoțional, neglijare, exploatare prin muncă, hărțuire sexuală și bullying. Peste 50 % din numărul total de cazuri de abuz asupra copilului în școală sunt raportate de către cadre didactice.

Datele colectate pentru ultimii trei ani le găsiți în tabelul de mai jos.

Drept răspuns la aceste date, ministerul continuă să încurajeze atât personalul didactic, cât și elevii și părinții/tutorii acestora să sesizeze organele competente despre cazurile de violență asupra copilului și să asigure fiecărui copil un mediu prietenos, respectuos și protectiv, conform procedurilor și metodologiilor care reglementează activitatea instituției de învățământ în prevenirea și intervenția în cazurile de violență față de copil, oriunde s-ar întâmpla acestea – familie, comunitate, instituție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente