ANSA restricționează importul cărnii de pasăre din Ucraina. În regiunea Vinița a fost confirmat un focar de gripă aviară

copacsoba_13_2_2017_13_5_22_307

ANSA restricționează temporar importul păsărilor de curte, a păsărilor ținute în captivitate sau a altor păsări, precum și al produselor și subproduselor obținute de la acestea provenite din regiunea Vinița, Ucraina. Restricția vine după ce în regiunea menționată a apărut un focar de gripă aviară înalt patogenă (tipul A subtipul H5).

„În baza Ordinul nr. 29 din 24 ianuarie 2020 cu privire la aplicarea măsurilor speciale de protecție împotriva introducerii și răspândirii gripei aviare pe teritoriul Republicii Moldova, începând cu data de 24.1.2020 nu vor fi admise pentru import mărfurile specificate provenite din regiunea Vinița, Ucraina”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Astfel, agenții economici importatori vor depune o cerere referitoare la intenția de import a mărfurilor specificate nu mai târziu cu cinci zile lucrătoare la ghișeul unic ANSA pentru analiza situației epizootice.

La fel, vor fi aplicate măsuri de supraveghere sporite pentru a nu admite răspândirea gripei aviare pe teritoriul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente