(doc) Începând cu 1 aprilie 2020, medicii vor fi remunerați cu 10 % mai mult. Ce salarii vor primi specialiștii

doctor

Începând cu 1 aprilie 2020, angajații din instituțiile medico-sanitare publice vor avea un salariu majorat cu 10 %. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de guvern.

Conform hotărârii, de salarii majorate vor beneficia: personalului medical cu studii superioare (medici), personalului medical mediu, personalului medical inferior, personalului administrativ-gospodăresc și personalului de conducere din instituţiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Cele mai mari salarii vor fi ridicate de către medicii ftiziologi, cei care tratează persoanele infectate cu HIV şi specialiştii din domeniul transplantologiei şi medicinei nucleare. De cealaltă parte, cele mai mici salarii vor fi ridicate de infirmierii şi muncitorii necalificaţi.

Cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului propus se estimează pentru anul 2020 la circa 300 de milioane de lei.

Mai jos vedeți ce salariu vor primi specialiștii în funcție de activitatea pe care o fac.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente