(foto) Cel mai feeric târg de sărbătoare din țară s-a încheiat cu un concert extraordinar la Castel Mimi

5

Seria de evenimente „A fost odată la Castel”, desfășurate la Castel Mimi, s-a încheiat în acest weekend, odată cu concertul lui Argatu’ și Moș Martin – un eveniment excepțional așteptat mai ales de amatorii de muzică underground și chiar și de iubitorii de folclor autentic românesc. Majoritatea oaspeților evenimentului au rămas mai mult decât încântați de concert, dar la acest subiect vom reveni mai jos. Să le luăm pe rând! Cum au fost, pe scurt, evenimentele din seria „A fost odată la Castel”?

Dacă ar fi să descriem într-un singur cuvânt manifestațiile desfășurate în perioada sărbătorilor de iarnă la Castel Mimi, acest cuvânt ar fi „feeric”!

Să începem cu faptul că „A fost Odată la Castel” a început cu „Avanpremiera de Crăciun” pe 14 decembrie 2019, eveniment în cadrul căruia oaspeții s-au bucurat de izvar nelimitat, de show de lumini și de un concert interpretat de Moldovan National Youth Orchestra. Cei mici au reușit să-l viziteze pe Moș Crăciun și să facă poze împreună, să le scrie răvașe celor dragi și să le trimită prin intermediul Poștei Moșului. Mai mult, bucătarii castelului au preparat tarte, checuri și delicii culinare speciale.

Seria de evenimente „A fost Odată la Castel” a urmat și pe data de 22 decembrie 2019, odată cu „Atelierul lui Moș Crăciun”, un eveniment dedicat copiilor, cu mai multe activițăți pentru cei mici, printre care: reprezentații științifice haioase de la Mendelevium, fire show Sansara, show de lumini spectaculos, fanfara Moșilor Crăciunei și, bineînțeles, atelierul propriu-zis al lui Moș Crăciun, unde micuții au confecționat cadouri pentru prieteni și părinți.

„Ajunul Crăciunului” este un alt eveniment din seria „A fost Odată la Castel”, care s-a desfășurat la Castel Mimi pe 24 decembrie. Pe scenă a urcat îndrăgitul artist Cristofor Aldea-Teodorovici împreună cu orchestra sa și a cântat, în mare parte, melodii în stilul folk-funk. Oaspeții au avut parte de mai multe show-uri de lumini proiectate pe clădirea castelului, de izvar în cantități nelimitate și, desigur, de un adevărat târg de sărbătoare.

Organizatorii seriei de evenimente „A fost odată la Castel” nu au ratat nici ocazia de a desfășura, pe 28 decembrie, un concert marca Vali Boghean Band, în cadrul căruia cele câteva sute de oameni prezenți la eveniment au fredonat melodiile vestitului muzician moldovean.

Sfârșitul lui 2019 a fost marcat de o mare forfotă la castel, care a presupus un târg de sărbătoare, show-uri de lumini, izvar, ceai cald, dulciuri preparate de bucătarii castelului și, desigur, o atmosferă de poveste.

Începutul noului an 2020 a fost dedicat în exclusivitate copiilor! În zilele de 4 și 5 ianuarie, picii prezenți la evenimentul „Petrecerea Copiilor” s-au bucurat de un spectacol grandios cu personaje de poveste și cu Moș Crăciun acompaniat de Alba ca Zăpada. Deși organizatorii nu au menționat în program despre eventualele cadouri pe care cei mici urmau să le primească, Moșul a fost generos și le-a oferit celor mici dulciuri și cadouri.

Noul an a mai adus la castel o serie de excursii cu genericul „Turul Castelului de Iarnă”, desfășurate în perioada 2-10 ianuarie. Cei dornici de a cunoaște labirinturile Castelului Mimi, beciurile, vinăria, legendele locale, dar și de a degusta vinurile Castel Mimi au reușit să-și împlinească curiozitatea în acest sens.

Iar punctul culminant și ultimul eveniment din seria „A fost Odată la Castel” a fost cel din data de 11 ianuarie, când Argatu’ și Moș Martin au urcat pe scenă pentru a oferi publicului ritmuri de folclor autentic românesc, mixate cu beat-uri de hip-hop. Aceasta a fost petrecerea în cadrul căreia nicio persoană nu a stat locului și s-a dansat timp de două ore încontinuu. Faptul că evenimentul a fost unul excepțional îl demonstrează feedbackul pe care vizitatorii castelului l-au oferit ulterior. Aceștia s-au arătat pur și simplu încântați de prestația artiștilor Argatu’ și Moș Martin.

La o bună parte dintre evenimentele „A fost odată la Castel”, oaspeții au venit cu trenul de pe ruta Chișinău-Castel Mimi-Chișinău, pus pe linie special pentru aceste ocazii. Show-urile de lumini proiectate pe clădirea castelului, izvarul care a curs gârlă, târgul de Crăciun, muzica de sărbătoare și decorul feeric au fost câteva dintre elementele-cheie care au făcut din ambianța de la Castel Mimi o adevărată sărbătoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente