Ianuarie – prima lună a anului, în care persistă nopți friguroase și pline de mister, cu momente petrecute în liniște și speranță, cu zile scurte și seri în jurul focului. E luna în care parcă poți mirosi frigul și aerul rece de iarnă, ce te face să te simți plin de energie și de viață. Echipa #diez îți dorește să te bucuri de venirea iernii cu câteva evenimente frumoase.

# Până pe 7 ianuarie – Satul de Crăciun

Până pe 7 ianuarie, sunteți invitați pe tărâmul magic al Satului de Crăciun VATRA, acolo unde miroase a brad, mere coapte, vin fiert și sună a colinde. Acolo unde Crăciunul înseamnă a dărui, iar fiecare oaspete vine să ofere câte puțin din bucuria sa pentru a aduce atmosfera sărbătorilor și în inimile celor mai puțini norocoși.

Alături de VATRA, chiar tu poți fi Moș Crăciun, pentru că doar aici poți găsi cutia gigantă a moșului, unde poți lăsa tot felul de lucruri pentru cei care au mai puțin.

În fiecare weekend, VATRA va găzdui colindători din întreaga țară, iar bucătarii vor avea grijă să vă delecteze simțurile cu cele mai delicioase bucate tradiționale moldovenești. Drept mulțumire, 10 % din încasări vor fi donații.

Unde: Complexul etno-cultural VATRA

Detalii poți afla și pe pagina de Facebook.

# 11 ianuarie – International Language Cafe

„International Language Café” este un fenomen cunoscut în lumea întreagă. „Cafeneaua” reprezintă o oportunitate pentru persoane din diferite țări de a se întâlni și de a practica limbi străine cu vorbitori nativi.

Vor fi mese specifice pentru fiecare limbă în parte și fiecare masă va fi moderată de un vorbitor nativ al acelei limbi. Persoanele sunt invitate să ia loc la orice masă și să înceapă o conversație cu vorbitorul nativ.

Limbile practicate la „The International Language Café” vor fi: engleza, franceza, spaniola, germana, româna și rusa.

Locul: Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO

Ora: 14.00

Detalii despre eveniment găsești și aici.

# 11 ianuarie – A fost odată la Castel. Argatu’ și Moș Martin

„A fost odată la Castel” este genericul unui șir de evenimente care se desfășoară la Castel Mimi în perioada sărbătorilor de iarnă. În cadrul acestora, pe vizitatori îi așteaptă multe surprize feerice, multe trăiri memorabile și multe cadouri. Toate vor rămâne în amintire pe durata întregului an 2020!

Pe 11 ianuarie, Castel Mimi încheie acest șir de evenimente cu un concert extraordinar, plin de folclor autentic, mixat cu beat-uri și ritmuri de hip-hop, susținut de unul din cei mai reprezentativi muzicieni ai underground-ului românesc – ARGATU’, cunoscut și pentru colaborarea sa cu trupa Subcarpați. Pe oaspeții evenimentului îi așteaptă o adevărată feerie a sunetului, care va face așa încât inimile celor prezenți să vibreze la unison în ritmul folclorului, iar picioarele să bată în ritmul beat-urilor contemporane!

În program:
— un recital plin de drive, folclor și hip-hop de la Argatu’;
— un pahar cu izvar;
— gustări delicioase și atmosferă de neuitat;
— târg de iarnă, în cadrul căruia oaspeții vor putea procura cele mai faine accesorii și cadouri.

Special pentru acest eveniment, va fi pus în circulație trenul Chișinău-Castel Mimi, un tren diesel modern care îi va aduce pe vizitatori exact la porțile castelului și îi va duce înapoi spre Capitală. Prețul pentru o călătorie rapidă și sigură va fi de doar 70 de lei (dus-întors). Trenul va porni din Chișinău la ora 17.30, iar de la Castel Mimi – la ora 20.30. Copiii cu vârsta de până la șapte ani merg gratuit cu trenul.

Prețul biletelor:
1. biletele Early Bird sunt disponibile la prețul de 200 de lei, până miercuri, 8 ianuarie.
2. biletele Standard vor putea fi achiziționate, începând cu 9 ianuarie și până pe 11 ianuarie, la prețul de 300 de lei.

Biletele pot fi procurate pe iTicket -> http://bit.ly/Argatu. Detaliile le puteți urmări pe pagina de Facebook.

# 14 ianuarie – Concertino în vis de iarnă

Concertino Accordion Band, Cristina Scarlat, Adriana Babin vin să încheie suita de concerte dedicate sărbătorilor de iarnă cu un extraordinar program ce cuprinde cele mai frumoase colinde de Crăciun românești, dar și internaționale și de asemenea, celebre creații clasice interpretate într-o manieră unică Concertino.

Ora: 19.00

Preț: 100-200 de lei

Locul: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

Urmăriți detalii despre eveniment și pe Facebook.

# 15 ianuarie – #DemoDay – 5 active must în lucrul cu Social Media în 2020

Miercuri, 15 ianuarie, ora 18.00, ești invitat la un nou eveniment gratuit marca Talmazan School, unde să analizezi cele mai importante aspecte ale promovării online în conformitate cu tendințele anului 2020 în materie de Social Media Marketing.

Fie că ai o afacere pe care vrei să o promovezi online, fie că ești deja inițiat în ale promovării, dar rezultatele nu se arată a fi foarte promițătoare, va trebui să acționezi în acest sens și să identifici problemele.

La întâlnire se va vorbi despre:
— statistica și prezența în social media;
— avatarul și *JTBD-ul clientului;
— tipuri și formate de content;
— publicitate, instrumentele și scopul acestora;
— ecosistem.

Speaker: Dumitru Talmazan, antreprenor digital, speaker internațional și expert în Social Media Marketinh.

Intrarea este gratuită în baza înregistrării prealabile. Detalii aflați aici.

# 17 ianuarie – spectacolul „Dosarele Siberiei”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” invită iubitorii de teatru și istorie să vizioneze în scenele teatrului un spectacol ce redă o problemă care încă doare și este resimțită de mulți oameni din Moldova. Spectacolul „Dosarele Siberiei – Cifrele au suflet” este regizat de Petru Hadârcă.

Locul: Teatrul Național „Mihai Eminescu”

Ora: 18.00

Detalii despre eveniment puteți afla și aici.

# 17 ianuarie – Japan Art & Culture Festival 2020

Pentru a comemora Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Tokyo 2020 „Japan Arts&Culture Festival 2020” va avea loc în Moldova din ianuarie până în martie. În ianuarie, vor avea loc o serie de evenimente culturale japoneze, precum: expoziții, concerte, demonstrații și proiectări de filme.

Pentru mai multe informații accesați pagina de Facebook a evenimentului.

# 18 ianuarie – Tekwill Academy Open Doors Day

Tekwill Academy vă invită la Ziua Ușilor Deschise pentru toți curioșii ce vor să afle mai multe despre cele mai actuale cursuri și tendințe din domeniul IT!

Explorează oportunitățile de carieră în Software Development, Securitate, Quality Assurance, Project Management și multe altele. Cunoaște mentorii Tekwill Academy și convinge-te că IT-ul nu este atât de complicat precum se crede.
Participarea este gratuită.

Pentru înregistrare, accesați acest link. Detalii vedeți și pe Facebook.

# 22 ianuarie – Invitația la Vals

Teatrul Geneza Art vine cu o „Invitație la Vals” către spectatori. Unul dintre cele mai îndrăgite titluri de către cititori, considerat un fenomen unic în literatura română. Romanul „Invitația la Vals” de Mihail Drumeș.

„Invitația la vals” este primul spectacol al Teatrului „Geneza Art” realizat în două acte.
Prețul biletelor: 200 de lei.
Detalii despre spectacol aflați și pe Facebook.

# 24 ianuarie – 404 Error! Resolution not found

Pentru mulți din noi, Anul Nou deseori semnifică începuturi, dar cel mai des rezoluții făcute pe 31 decembrie și abandonate câteva săptămâni mai târziu. De aceea, indiferent de planurile pe care le aveți pentru 2020, Tech Women a pregătit un eveniment inedit de networking „404: Resolution not found”, cu idei surprinzătoare și noi despre cum să îți realizezi planurile. „404: Resolution not found” este un eveniment care adună împreună oameni de diverse vârste, genuri, interese, dar cu un scop comun – de a seta o rezoluție realizabilă și de a cunoaște alți participanți.

Unde: Artcor
Când: 24 ianuarie, 18.00

Alte detalii despre eveniment găsiți aici.

# 27 ianuarie – De Ziua lui Mozart

Orchestra națională de Cameră, prim-dirijor Cristian Floarea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, soliștii de operă Natalia Gavrilan, Andrei Jilihovschi vă invită la un concert excepțional de uverturi, coruri și arii din opere mozartiene.

Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online aici. Pentru mai multe informații accesați pagina de Facebook.

Autoare: Mădălina Demian