(foto) Inspirată din Stăpânul Inelelor. În România s-a deschis prima pensiune construită sub pământ în stil „hobbit”

hotelhobbit10

Din această iarnă, în Porumbacu de Sus, județul Sibiu, aproape de Castelul de lut „Valea Zânelor”, s-a deschis o pensiune unică în România. Este vorba despre „Dealul verde”, o construcție pentru cazarea turiștilor inspirată din Ținutul hobbiților, celebrele personaje din seria „Stăpânul inelelor”, scrie ideipentruvacanta.ro.

Ideea acestei pensiuni îi aparține unei familii din București. El e specialist în industria filmului, iar ea are o vastă experiență în amenajări pentru zona HoReCa. Proiectul s-a transformat în realitate după o investiție de peste 600 de mii de euro.

„Proiectul este unicat doar din punct de vedere al destinației, adică pensiune. Noi ne-am inspirat din creațiile unui arhitect elvețian care a gândit și creat astfel de clădiri în Elveția, cu destinație locuință. Nu există în Europa ceva asemănător cu destinație turistică. Sigur, am pornit de la o sursă de inspirație, însă am adăugat foarte multe idei proprii, concepte personale, până am ajuns la proiectul final.

Apoi, am avut norocul să întâlnim un arhitect excepțional, care a înțeles de la bun început ce ne dorim și ne-a făcut o propunere pe care am acceptat-o foarte ușor. Mă refer aici la detaliile tehnice, funcționale, altfel noi știam exact ce vrem. Eu am un tablou acasă, realizat de mine, și este aproape identic. Pot să spun fără probleme că mi-am văzut visul împlinit”, a explicat proprietara pensiunii, Nicoleta Tănăsescu, pentru Turnul Sfatului.

„Dealul verde” are opt camere și în prezent se mai lucrează la mici retușuri și amenajări interioare. Cei doi proprietari spun că sunt mari iubitori de natură și nu au vrut să modifice prea mult mediul înconjurător pentru a-și construi proiectul. Camerele au fost gândite să aducă cât mai mult cu bordeiele românești din vechime.

Foto: Facebook/Dealul Verde Pensiune

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente