A fost pronunţată sentinţa în dosarul Colectiv. La câți ani de închisoare au fost condamnate persoanele implicate

colectiv-6-noiembrie-2015-1280×720

Tribunalul Bucureşti a pronunţat luni sentinţa în dosarul Colectiv, în care sunt judecaţi, printre alţii, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

Sentință Colectiv: Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat luni de Tribunalul Bucureşti la opt ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv, transmite stirileprotv.ro.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis luni condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – la câte 11 ani şi opt luni de închisoare în dosarul privind tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Reamintim că, în noaptea de 30 octombrie 2015, peste 60 de persoane au decedat în urma unui incendiu care s-a petrecut la clubul de noapte Colectiv din București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente