Corina Crețu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al ASEM

dhc2

La data de 11 decembrie 2019, Corina Crețu, doamna Europarlamentar și Comisar European pentru Politică Regională în perioada 2014-2019, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice a Moldovei. Acest titlu este cea mai înaltă distincție care poate fi oferită de către o instituție de învățământ superior.

Titlul de DHC al ASEM i-a fost acordat Corinei Crețu pentru merite deosebite în activitatea socială, politică, economică, pentru implicare și susținere a tinerei generații, a învățământului superior și a cercetării științifice, precum și eforturile depuse în vederea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

La ceremonia festivă de acordare a titlului DHC a participat rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, reprezentanți ai Ambasadei României în Republica Moldova, dar și reprezentanți ai senatului și ai facultăților ASEM.

dhc1

Festivitatea a fost condusă de către rectorul ASEM, care a precizat: „Academia de Studii Economice a Moldovei are marele privilegiu de a-l primi în comunitatea academică pe cunoscutul europarlamentar, Corina Crețu. Sunt recunoscător pentru pentru faptul că doamna Corina Crețu a acceptat să fie mai aproape de familia ASEM. Îi mulțumesc și îmi exprim marea onoare pentru faptul că o avem în calitate de Doctor Honoris Causa.”

Decana Facultății Relații Economice Internaționale, Rodica Crudu, a trecut în revistă meritele și realizările excepționale ale Corinei Crețu: „Europarlamentar, comisar european, om politic și doamnă apreciată pe plan regional și european, Corina Crețu reprezintă unul dintre modelele de tenacitate, perseverență și dedicare pentru comunitatea politică atât din țara noastră cât și peste Prut. În 2014-2019, în calitatea sa de Comisar European pentru politică regional, în prezent: membru al Parlamentului European, Delegația României, Partidul PRO România, membru al Comisiei pentru control bugetar (CONT), membru al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI), membru al delegației la Comitetul parlamentar mixt UE-Turcia, membru (supleant) al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală, membru (supleant) al delegației în comisiile parlamentare de cooperare UE-Kazahstan, UE-Kârgâzstan, UE-Uzbekistan și UE-Tadjikistan și pentru relațiile cu Turkmenistanul și Mongolia.”

În calitatea sa actuală de membru al Parlamentului European, Corina Crețu continuă să contribuie la cooperarea economică, politică de vecinătate și politică regională la nivel european, la fel și la cooperarea economică Uniunea Europeană-România-Republica Moldova.

Corina Crețu a mulțumit conducerii ASEM pentru distincția acordată, menționând că este o onoare pentru ea să primească titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice a Moldovei. De asemenea, Corina Crețu a menționat: „Îndemnăm tinerii să studieze și să tindă spre un viitor european, aici, în Republica Moldova. Tinerii sunt cei care au cea mai mare susținere din partea Uniunii Europene, având oportunitatea de a studia în orice țară europeană. Cetățenii Republicii Moldova sunt oameni harnici și inimoși și meritați o viață mai bună, iar tinerii sunt cei care pot aduce schimbarea spre bine, prin forța, determinarea și curajul de care pot da dovadă. Sunt fericită și împăcată că am putut contribui la direcția europeană a Republicii Moldova și voi continua să fac asta. O parte a sufletului meu este și va fi întotdeauna aici.”

dhc4

La final, publicul a fost surprins cu o operă interpretată de Corul „Cantabile” al ASEM împreună cu o componentă mai restrânsă a Moldovan National Youth Orchestra, iar Corin Crețu a promis că va invita, anul viitor, un grup de studenți ai ASEM într-o vizită de documentare la Bruxelles.

Europarlamentarul Corina Crețu este al 35-lea Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova. Doctor Honoris Causa (Doctor Datorită Meritelor) este un titlu onorific acordat unor persoane eminente și este cea mai înaltă distincție pe care o poate oferi o instituție de învățământ superior. Acest titlu se acordă în special persoanelor care s-au distins în anumite domenii profesionale, sociale sau politice și nu are legătură cu educația urmată de cel care primește un astfel de doctorat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente