(infografic) Decalaj de punctaj la lectură. Ce rezultate au obținut fetele în comparație cu băieții la Programul PISA

simulare-bac-matematica-test-dificil-pentru-elevi-583947
Foto: Antena3

PISA reprezintă un program de evaluare internațional, care evaluează o dată la trei ani competențele elevilor cu vârsta de 15 ani la trei domenii de bază: citire/lectură, matematică și științe. Testele sunt concepute pentru a măsura abilitățile elevilor de a aplica cele învățate în situații reale.

În cadrul Programului Internațional de Evaluare a Elevilor – PISA 2018 au participat peste 612 mii de elevi din 79 de țări sau regiuni economice. În Republica Moldova, circa 5 300 de elevi din 236 de instituții de învățământ au fost testați la citire/lectură, matematică și științe. Rezultatele medii pe care le-au obținut fetele în comparație cu băieții din Moldova sunt diferite, cel mai mare decalaj se atestă la lectură.

Astfel, în anul 2018, la citire/lectură fetele au obținut un rezultat de 445 de puncte, iar băieții – 404 puncte. Cele mai apropiate rezultate sunt la matematică: fetele – 422 de puncte, iar băieții – 420 de puncte.

4_40

În cadrul PISA 2018, Republica Moldova a înregistrat un punctaj mediu de 424 de puncte la citire/lectură, 421 de puncte la matematică și 428 de puncte la științe, comparativ cu media OECD – 487 de puncte la citire/lectură și 489 de puncte la matematică și la științe. Mai multe detalii despre rezultatele elevilor din Moldova găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente