Chicu și teza Maiei Sandu expusă înainte de demitere: „Vrea un al doilea aeroport internațional pentru zboruri low-cost”

76952106_2607681729350579_6619830000948346880_o

Premierul a convocat o ședință menită să identifice oportunitățile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Republica Moldova. La ședință au participat ministrul economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi; ministrul apărării, Victor Gaiciuc, dar și un grup de experți în domeniu. Premierul a menționat faptul că existența unui singur aeroport internațional în țara noastră reprezintă un element de monopol, iar dezvoltarea unor noi aeroporturi internaționale va crea condiții de competitivitate în domeniu, va oferi pasagerilor posibilitatea de a alege și, ca rezultat, va determina diminuarea tarifelor la bilete și serviciile avia.

Șeful guvernului a precizat că decizia de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Republica Moldova va fi luată doar după realizarea unui studiu de fezabilitate care va prezenta raționamentele economice. Totodată, prim-ministrul a solicitat formarea unui grup de lucru, condus de Anatol Usatîi, ministrul economiei și infrastructurii, care va identifica căile de realizare a studiului de fezabilitate menționat.

În discursului său dinainte de a fi demisă, fosta prim-ministră Maia Sandu menționa că se pregătește un plan investițional pentru deschiderea unui al doilea aeroport internațional din Moldova, pentru zborurile low-cost.

„În aceste cinci luni am pornit discuții în mai multe domenii-cheie, ce pot aduce beneficii oamenilor: pregătim planul investițional pentru deschiderea unui nou aeroport regional în Moldova pentru zborurile low-cost, discutăm reducerea tarifelor de roaming cu România și multe altele”, menționa Sandu în discursului său în fața deputaților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente