Secretarul General al PDM, Alexandru Jizdan: „Pot să vă povestesc cum se face politică fără bani”

e90091d9fb77b37914ea1789a8537a62

Secretarul PDM, Alexandru Jizdan, dă de înțeles, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, că în Partidul Democrat s-au terminat banii. Astfel, acesta spune că în calitate de secretar general al PDM poate să spună „cum este să fii secretar general într-un partid fără bani”.

Jurnalista Valentina Ursu i-a dat întrebarea referitoare la finanțe în contextul discuției imaginilor video de astă vară în care Igor Dodon spunea lui Vlad Plahotniuc de câți bani are nevoie PSRM lunar. Valentina Ursu l-a întrebat dacă „suma diferă atunci când ești în opoziție, față de când ești la putere”.

„Eu pot să vă spun, în calitate de secretar general al PDM, cum e să fii secretar general într-un partid care nu are bani deloc. Asta pot să vă povestesc, cum se face politică fără bani”, a spus Jizdan.

Totodată, Jizdan spune că dacă oamenii din partid „sunt îndrăgostiți de ideea partidului și în ce face partidul, trebuie puțin bani”.

„Dacă este o adunătură de oportuniști, ai nevoie de foarte mulți bani, numai că lucrul acesta nu te ajută. Când partidul își are la temelie banii, eu îl consider un SRL, care falimentează atunci când nu mai ai bani, acesta nu e partid. Un partid al căror membri caută doar funcții, caută bani, el este sortit pieirii exact până în momentul în care tu mai ai posibilitatea să dai bani. Și am văzut și altă dată partide ai căror membri nu vor nimic, au o idee în față pentru care ei luptă”, a spus Jizdan.

Amintim că în alegerile parlamentare din 2019, PDM a cheltuit aproape 30 de milioane de lei în campanie, adică, practic, 90 de lei pentru un singur vot. În 2018, PDM a cheltuit pentru bugetul partidului 41 de milioane de lei, cât restul partidelor din Moldova cumulat.

Pentru localele din 2019, când deja PDM se afla în opoziție, cu un lider nou, dar și cu un sediu nou, PDM a avut cheltuieli mai modeste, și anume 1,8 milioane de lei, adică în urma altor competitori cum ar fi PSRM, Partidul Nostru, Partidul Șor, PLDM sau chiar blocul ACUM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente